Megint hajrágóllal nyert a ManCity

Megint hajrágóllal nyert a ManCity

, ktn

A keddi Leverkusen-Roma (4-4) mérkőzésen annyi gólt és fordulatot láttunk, hogy szerdára szinte semmi izgalom nem maradt a Bajnokok Ligájában.



A leginkább várt mérkőzésen a PSG találkozott a Real Madriddal. A végeredmény: nulla-nulla. A találkozón összesen hat kaput eltaláló lövés volt, és egy Cristiano Ronaldo-kötényen kívül sok emlékezetes motívumra nem emlékezhetünk a találkozóról. Feltűnő, hogy Rafa Beníteznek (Real Madrid) a tizenegyedik tétmeccsén ez volt a harmadik gól nélküli döntetlenje (elődje, Carlo Ancelotti 119 mérkőzésen két alkalommal játszott góltalan mérkőzést). 2008 óta ez volt az első csoportmérkőzés, amelyen a Real nem talált a kapuba. A két csapat passzivitása annyiból érthető, hogy a csoport másik két tagjától nem nagyon kell tartaniuk. Ezzel együtt a Malmö-Sahtar Donyeck meccsen (1:0) parázs hangulat alakult ki, s kiderült, hogy a svédek jelenleg erősebbek a nem túl motivált, s a (talán a polgárháborús helyzet miatt) kissé szétesett donyeckieknél. Külön felhívnánk a figyelmet a 25 éves Jo Inge Bergetre. A norvég csatár a válogatottban a horvátok elleni hazai 2:0 alkalmával villogott, s az ukránok ellen is sokat kellemetlenkedett Pjatov kapuja előtt. Felkészül: Király. A Malmö nagyot lépett az El-átsorolás felé, a Real Madrid pedig két hét múlva hazai pályán juthat előnybe a PSG-vel szemben.

A halálcsoportban hatalmas mázlija volt a Manchester Citynek. A Torinóban tragikusan szereplő Sevilla nagyon összekapta magát, és nemcsak vezetést szerzett Angliában, hanem sokáig veszélyesebben is játszott ellenfelénél. Yaya Touré azonban nem véletlenül a világ egyik legjobbja. Az elefántcsontparti középpályás az egyenlítő gól előtt az alapvonalnál brusztolta magát majdnem a sevillai kapuig, s a beadása utáni kavalkád végén egyenlített a City. A hajrában pedig a drága pénzért megvett Kevin De Bruyne kezdte meg vételára törlesztését: Touré átadása után laposan lőtt a hosszú sarokba egy csel után. Ez volt egymás után a második BL-mérkőzése az angol csapatnak, amelyet a hajrában szerzett góllal nyert meg, Mönchengladbachban is így zsebelt be egy pont helyett hármat. Vagyis ezt a mérkőzést nem a ManCity nyerte meg, hanem a Sevilla veszítette el, amelynek két hét múlva lesz javítási lehetősége hazai pályán. A csoportot vezető Juventus egy Mönchengladach elleni győzelem után kényelmesen hátradőlhetett volna, ehelyett a játékosok már a pályán hátradőltek. A Juve csak a nyolcvanadik perctől kezdett komolyan támadni, de akkor már késő volt. Az ideiglenesen kinevezett André Schuberttel szárnyal a Mönchengladbach, a szervezetten védekező németek teljesen megérdemelten távoztak ponttal Olaszországból.


Ki-ki meccset játszott a Manchester United is. Az angolok a moszkvai CSZKA otthonából távoztak 1:1-es döntetlennel, a meccs főszereplője a Monacótól leigazolt támadózseni, Anthony Martial volt. A 19 éves játékos előbb összehozott egy teljesen felesleges tizenegyest a moszkvaiak számára, majd a ManUTD az ő góljával egyenlített ki. Kinek hiányzik Rooney ebből a csapatból? Egyelőre senkinek, a csatár észrevehetetlen, az első félidőben például csak De Gea kapus találkozott nála kevesebbszer a labdával. A Manchester Unitednek a csoportelsőséget nem lesz könnyű megszereznie, mivel a Wolfsburg kiváló formában van. A németek ezúttal 2:0-ra győztek a teljesen passzív, 77 percig kapura sem lövő, a hajrában pedig tizenegyest hibázó PSV Eindhovennel szemben. Úgy fest, a csoport első helyéről döntő mérkőzésre a hatodik fordulóban kerül sor: Wolfsburg-Manchester United.


A nap játékosa: Lukas Podolski (Galatasaray)


Az elmúlt években parkolópályán lévő Lukas Podolski szerdán végre megvillant. A Benfica elleni mérkőzésen gyönyörű gólt szerzett, külsővel adott kötényt Cesar kapusnak, a Galatasaray ezzel a győzelemmel ismét esélyes a továbbjutásra. Podolski a negyedik olyan német labdarúgó, aki három különböző csapat játékosaként is eredményes volt a Bajnokok Ligájában. A díszes társaság további tagjai: Michael Ballack, Torsten Frings és Hans-Jörg Butt - utóbbi kapus!

(ktn)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább