Világbajnokra hajt a Chelsea, küszöbön a Vardy-mozi

Világbajnokra hajt a Chelsea, küszöbön a Vardy-mozi

, hb

Itt a december, beindultak az átigazolási pletykák. Válogatás az elmúlt napok terméseiből.



Kezdjük a legmeredekebbel: Az angol Mirror úgy tudja, hogy a Chelsea szeretné már januárban leigazolni Thomas Müllert. A Bayern München támadóját állítólag a Mourinhóval összebalhézó Diego Costa pótlására nézték ki maguknak a kékek. A történettel két probléma van: a Bayernnek esze ágában sincs eladni a bombaformában lévő támadót, és ha mégis, akkor a licitbe a Manchester United is szeretne beszállni.

Már amennyiben a manchesterieknek marad pénzük a világbajnok csatárra, az ő elsődleges kiszemeltjük ugyanis a régi nagy kedvenc, Cristiano Ronaldo. A portugál visszatéréséről évek óta álmodoznak Manchesterben, de a bulvársajtó most a szokásosnál nagyobb esélyt lát a csodára. Ronaldo - Diego Costához hasonlóan - éppen fasírtban van a trénerével Rafa Benítezzel, és spanyol források szerint egyiküknek távoznia kell Madridból. Természetesen a háromszoros aranylabdást idén újfent hírbe hozták a PSG-vel is, ezt a transzfert azonban nem más, mint Ronaldo édesanyja hiúsíthatja meg. A párizsi terrortámadások miatt Dolores Aveiro inkább azt preferálná, ha fia visszatérne Angliába - írja a Daily Mirror.


A Manchester Unitedet az olasz Tuttosport is hírbe hozta egy futballistával, méghozzá a Basel 18 éves csatárával, Breel Embolóval. A fiatal játékost azonban a Juventus és a Barcelona is kinézte magának - nem véletlenül. Embolo 2014-tavaszán került be a Basel felnőtt csapatába, és azóta 64 tétmeccsen 24-szer talált a hálóba. Fiatal kora ellenére a kameruni származású csatár hétszer már a svájci válogatottban is pályára léphetett.


Maradva a fiataloknál: a Sun úgy értesült, hogy az Arsenal 22 millió fontos ajánlatot készül tenni a Portónak a csapat 18 éves védekező középpályásáért, Rúben Nevesért. A kétszeres portugál válogatott focistával a sérült Francis Coquelint pótolnák az ágyúsok. A Guardian ezzel szemben arról ír, hogy Arséne Wenger akár 35 millió fontot is átadna az Internek Mauro Icardi játékjogáért. A pletykára az Inter állítólag nem hivatalosan már reagált is: a klub ennyiért szívfájdalom nélkül eladná fiatal kapitányát.


A különböző beszámolókból úgy tűnhet, hogy a téli átigazolási szezon legkeresettebb futballistája a 18 éves, jelenleg kölcsönben az olasz másodosztályban focizó Rolando Mandragora lesz. A Genoa tinijét az elmúlt napokban hírbe hozták az Interrel, a Juventusszal, a Milannal, a Romával, a Chelsea-vel és a West Hammel is. Mandragora egy interjúban elmondta, hogy az ügynöke már tárgyal is a fenti csapatok egy részével, majd azt is elárulta, hogy legszívesebben a San Siróban folytatná a karrierjét. Hogy fekete-kékben, vagy fekete-pirosban, az már mindegy is.


Valószínűleg hasonlóan sok udvarlója akad a Leicester City gólgyárosának, Jamie Vardynak is, a 28 éves támadóról azonban ezúttal nem egy esetleges csapatváltás miatt cikkeztek az angol lapok. A héten kiderült ugyanis, hogy a 2005-ben még a kenyerét gyári munkásként kereső, mára pedig PL-rekorderré váló futballista életútját Hollywoodban meg szeretnék filmesíteni Vardy - The Movie címmel. Ennek lehetőségéről a Góóól! filmek forgatókönyvét jegyző Adrian Butchart beszélt a Sun magazinnak. Butchart már a színészeket is kinézte Vardy szerepére. A három legesélyesebb jelölt Robert Pattinson, Andrew Garfield és Zac Efron.


(hb)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább