Év végi körkérdés: Kiss László

Év végi körkérdés: Kiss László

, focitipp.hu

Honlapunk tabellafelelőse az olasz futball rajongója, akinek mindenről a Juventus vagy Del Piero jut eszébe. Továbbá Priskin, Storck, Kleinheisler. Sorozatunk 1. része.



Az év kapusa: Király Gábor. Az utolsó mohikán abból a csapatból, amely meghatározta fiatalkorom magyar válogatottját. 1998, Bécs, Ausztria-Magyarország 2-3. Micsoda reményeink voltak akkor (is). Végre most jöhet az i-re a pont.
 
Az év hátvédje: Guzmics Richárd. Így kell felállni a padlóról.
 
Az év középpályása: Andrea Pirlo. Mert még mindig focizik. Amíg játszik, nálam ő marad az év középpályása.
 
Az év csatára: Az 1995/96-os idényben Del Piero zsinórban négy BL-meccsen lőtt egy ugyanolyan gólt: visszacsel a tizenhatos sarkán, majd becsavarta a hosszú felsőbe. Ezt idézte Priskin Tamás a norvégok elleni visszavágón. Ezért ő az év csatára.
 

 
Az év edzője: Bernd Storck. Ekkora ellenszélben két ilyen meccset játszani a norvégokkal… Mi lett volna, ha támogatják?
 
Az év felfedezettje: Kleinheisler László. Az ő példája bizonyítja, hogy mennyi olyan ember van ebben az országban, aki értékes, mégsincs a szemünk előtt. Valami nagyon nincs rendben.
 
Az év csapata: Az izlandi válogatott. Huszonöt éve bálnavadászoknak csúfolta őket a magyar sportsajtó. Jövő nyáron ellenük lesz a legnehezebb dolgunk, mert ha nyerünk, az természetes lesz, de ha nem…
 
Az év meglepetése: A magyar válogatott norvégok elleni szereplése. Azok után, amit az északírek és a görögök ellen láttunk, egy fabatkát sem adtam volna a norvégok ellen, de szerencsére nem lett igazam.
 
Az év csalódása: Az NB I továbbra is gyatra színvonala és a közmédia folyamatos dicshimnuszai a magyar bajnokságról.
 
Az év mérkőzése: Borussia Dortmund–Juventus 0-3, BL-nyolcaddöntő visszavágó. Azon a meccsen a Juventus végre újra úgy futballozott, ahogyan elvárható egy olasz csapattól. De félek, csak fellángolás volt a Juve BL-döntője. Tavasszal ismét Bayern…

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább