Szalai is a csapat része!

Szalai is a csapat része!

, Kiss Tibor Noé

Néhány megjegyzés a magyar–horvát meccs kapcsán.Értékes 1–1-et értünk el egy erős válogatottal szemben Budapesten. A kétarcú meccs első félidejét azonnal felejtsük el: a válogatott legrosszabb korszakait idéző gyámoltalan, erőtlen játékot láttuk a csapattól. Tízes skálán mondjuk hármas, de csak azért, mert mindössze egy gólt kaptunk. Amszterdamban most is meglett volna a négy. A második félidő viszont – magyar szinten – parádés volt. Lelkesítő volt az akarat, nem hagytunk levegőt a horvátoknak. Mostanában nem vagyunk elájulva tőlük, de arra azért nem számítottunk, hogy Brozovic és a többiek fuldokolnak majd Elek szorításában. Nyolcas, esetleg nyolc és feles.

 

Tetszett a mérkőzés utáni Dzsudzsák-nyilatkozat is. A Bursaspornál dekkoló szélső korrekt volt. „Lépésről lépésre haladunk, helyén kell kezelni ezt a döntetlent – levonni a tanulságokat abból, hogy mi volt rossz az első félidőben, illetve abból, hogy mi volt az a váltás a másodikban, amitől a csapat ennyire meg tudott újulni”. Ennyi. Különben sem kell túlértékelni ezt a döntetlent, a felkészülési meccseket sok helyen még mindig inkább barátságos meccsnek tekintik. A horvátok mostanában Malival, Gibraltárral, Ciprussal kötnek le partikat (közelmúltbeli eredményeik komolyabb riválisok ellen: Ororszország 3–1, Svájc 2–2, Argentína 1–2).

 

A csapat, a közönség és Dzsudzsák mellett azonban minden tiszteletünk Bernd Storcké. A meccs utáni sajtótájékoztatón szépen lekeverte a meglehetősen offenzív kérdést: „Van legalább négy kiváló centerünk, Szalait nem sorolom közéjük” – hangzott el a sajtóteremben. Tegyük hozzá, a Nemzeti Sport olvasói osztályozásánál is a Hannover centere végzett az utolsó helyen. Magyaros dolog ez, nagyon. Amikor Szalai az amszterdami 1­–8 után beolvasott a teljes magyar futballvezetésnek, akkor ő volt a legnagyobb király. Azóta finoman fogalmazva sem villog, úgyhogy végre simán bele lehet rúgni. „Vele együtt jött el a fordulat a második félidőben, ő is a csapat része” – védte meg nagyon becsületesen játékosát Storck. Mellesleg: Szalai, legalábbis szerintünk, rég játszott olyan hasznosan, mint a horvátok ellen.

 

Persze, simán lehet, hogy nem értünk ehhez a játékhoz. Elhangzott egy olyan kérdés is, miszerint a magyar focisták túl sokszor adták haza a labdát a kapusnak. Hát, igen. Ezen a tüneményes észrevételen már Storck is csak nevetni tudott. „A biztonság lebegett mindenki szeme előtt” – válaszolta az edző. Alig várjuk a fényes magyar futballjövőt, Szalai és hazaadások nélkül.

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább