A jövő tehetségei: Gianluigi Donnarumma

A jövő tehetségei: Gianluigi Donnarumma

, Kiss Tibor Noé

Néhány éve még Allegri menesztését követelte a Milantól – ma ő a csapat kapusa. Alig 17 évesen.

 



Gianluigi Donnarumma (17 éves, AC Milan)

Ha belegondolunk abba, hogy Dino Zoff 40 évesen volt világbajnok, akkor szinte biztosak lehetünk abban, hogy Gianluigi Donnarumma egyszer még a magasba emeli a vb-serleget. Olaszként van ugyanis erre majd negyedévszázadnyi ideje. A focista tavaly októberben minden idők legfiatalabb kapusaként (16 évesen és 8 hónaposan) debütált az olasz élvonalban egy Milan–Sassuolo bajnokin, de már túl van az első városi derbijén is (nem kapott gólt: Milan–Inter 3–0). „Isten lenézett rá és azt mondta, kapusnak kell lenned” – így jellemezte Donnarummát riválisa, Christian Abbiati, de a tinédzser által a Milanból kiszorított másik portás, Diego López is jó véleménnyel van róla. Nem is nagyon lehetne őt kritizálni: a fizikai képességei adottak (196 centiméter magas), az őt ismerők szerint pedig már most megvan benne a kellő határozottság ahhoz, hogy irányítsa a védelmet. Ez nem meglepő: a Daily Mail cikke szerint a Nápoly környékéről származó, de a Milannak szurkoló kapus 2012-ben egy rosszul sikerült meccs után Massimiliano Allegri menesztését követelte a Facebookon. Megbocsátottak neki: akkor még csak 13 éves volt.

 

 

 

Névjegy

Név: Gianluigi Donnarumma

Nemzetiség: olasz

Születési év: 1999. február 25.

Hely: Castellammare di Stabia

Poszt: kapus

Csapat: AC Milan

További cikkek a rovatban

A jövő tehetségei: Marcus Rashford

, Kiss Tibor Noé

A jövő tehetségei: Marcus Rashford

18 évesen kapott lehetőséget a Manchester Unitednél – az első öt lövéséből négyszer gól született. Rashford lenne Louis van Gaal egyetlen jó húzása?

Tovább

A jövő tehetségei: Kingsley Coman

, Kiss Tibor Noé

A jövő tehetségei: Kingsley Coman

A Pogbát idéző fiatal francia focistát a Juventus adta kölcsön a Bayern Münchennek – a Bayern München pedig Coman hathatós segítségével verte ki a BL-ből a Juventust.

Tovább

A jövő tehetségei: José Giménez

, Kiss Tibor Noé

A jövő tehetségei: José Giménez

Diego Godín mellett egy másik fiatal uruguayi is elfoglalta helyét az Atlético Madrid védelmének tengelyében.

Tovább