Egervári Sándor jól érezte magát

Egervári Sándor jól érezte magát

, Kiss Tibor Noé

Aczél Zoltán a fogadási csalások jelentőségéről nyilatkozott a tévében, a Fradi otthon is megünnepelte bajnoki címét, Csertői Aurél kifakadt. Összegzés múlt hétről.



A mögöttünk álló hetekben bizony nemcsak a futballpályán történtek érdekes események a magyar labdarúgásban. Március végén ítéletet hozott a Pesti Központi Kerületi Bíróság a „REAC-os bundaügyben”, amelyben a 11. rendű vádlott, Aczél Zoltán, a rákospalotai csapat egykori edzője egy évi börtönbüntetést kapott, másfél évre felfüggesztve. A bíró elmondta, hogy Aczélt csak pénzbüntetéssel szerette volna súlytani, erre azonban nem volt lehetősége. Nem sokkal később Aczél Zoltán is megszólalt. A tréner, aki később dolgozott a Siófok, a Diósgyőr és a Haladás trénereként, a Hír Televízió Középkezdés című műsorában a következőket nyilatkozta: „Remélem, hogy ezt pár év múlva be tudom bizonyítani, de 2002-től 2010-ig a magyar bunda (s itt a fogadási csalásokról beszélünk) ennek a sportágnak a rejtett finanszírozása volt.” Aczél emellett beszélt arról is Horti Gábornak, hogy egyes játékosai olyan hibákat vétettek a mérkőzéseken, amelyeket serdülőcsapatokban sem szabadna elkövetni, illetve arra is utalt, hogy ő a maga részéről többször jelezte a klubvezetőknek, hogy valami nem stimmel bizonyos futballistáival. A műsorban elhangzottak alapján szinte érthetetlen, hogy Aczélt és társait miért nem mentették fel minden vádpont alól.

 

A bíróságról ruccanjunk át a Fradi-pályára. Szerdán saját szurkolói előtt ünnepelhetett a Ferencváros, Thomas Doll magyarul köszönte meg a szurkolóknak a biztatást, Gyömbér Gábor pedig elnézést kért tőlük, amiért tizenkét évet kellett várniuk az újabb bajnoki aranyra. Tegyük hozzá: a Fradi nagyjából „harmadház” előtt ünnepelt, a Nemzeti Sport adatai szerint mindössze 7594 szurkoló volt jelen a Paks elleni 5:2-es győzelem során a stadionban. A mérkőzés utáni sajtótájékoztató kisebb botrányba fulladt, mert a vendégek edzője, Csertői Aurél mindössze arra volt hajlandó, hogy gratuláljon a Fradinak a bajnoki aranyéremhez. Ezután indulatosan felállt, majd ahelyett, hogy az őt marasztaló újságíró kérdésére válaszolt volna, a játékvezetőt kezdte bírálni.

 

Dunaújvárosban viszont igazán barátságos volt a hangulat! A szombati MTK–Diósgyőr mérkőzés utáni nyilatkozatok legalábbis erről árulkodnak. „Az első félidőben frissebben mozogtunk, de ahogy mondani szokták, nem találtuk meg az ösvényt. Szerencsére a diósgyőriek sem” – bölcselkedett a meccs után az MTK részéről Teodoru Vaszilisz. Aztán rátett még egy lapáttal: „Diósgyőri kötődésemet mindenki ismeri, ott élnek a szüleim, a barátaim. Hangsúlyozom, két kulturáltan futballozó csapat játszott”. Tényleg fantasztikus mérkőzés lehetett, nem csoda, hogy a DVTK edzője, Egervári Sándor is jól érezte magát. „Rengeteg emlék ötlött fel bennem. Három éven keresztül voltam itt, Dunaújvárosban edző. Sok kedves régi ismerőssel találkoztam” – olvassuk a Nemzeti Sport honlapján, s szinte látjuk magunk előtt az elérzékenyült mestert, amint a régi cimborákkal zrikálódik. Az eredmény pedig? Barátságos 0:0.

 

A forduló játékosa: Kabát Péter (Újpest)

A 93. percben egyenlített a Puskás Akadémia ellen az Újpest Kabát Péter találatával, akinek ez volt az első gólja az idei bajnoki szezonban.

 

A forduló meglepetése: Videoton–Vasas 2:2

Kétgólos előnyt adott el a Vasas Székesfehérváron, noha a szünetben akár három góllal is mehettek volna a vendégek. Az ilyen könnyelműségek miatt akár ki is eshet a Vasas, különösen azért, mert a hétközi fordulóban a Haladás ellen nyert helyzetből szenvedett vereséget az angyalföldi gárda.

 

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább