A jövő tehetségei: Kingsley Coman

A jövő tehetségei: Kingsley Coman

, Kiss Tibor Noé

A Pogbát idéző fiatal francia focistát a Juventus adta kölcsön a Bayern Münchennek – a Bayern München pedig Coman hathatós segítségével verte ki a BL-ből a Juventust.



Kingsley Coman (19 éves, Bayern München)

 

Nagy reményekkel érkezett 2014 nyarán a Juventushoz a 19 éves Kingsley Coman. A középpályás a Juventus másik francia kiválóságáról vette a példát: Paul Pogba a Manchester Unitedet hagyta ott az olasz csapat (és a több játéklehetőség) kedvéért, Coman pedig a PSG-nél látta reménytelennek a helyzetét. A tavalyi idénye mégsem volt túl sikeres, mindössze 15 bajnokin szerepelt, nyáron pedig a Juventus kölcsön is adta őt a Bayernnek. A Juve drukkerek ezek után nem hittek a szemüknek: Coman a német bajnokságban menetelő (és a Juventusnál alighanem jobb játékoskerettel rendelkező) Bayernben sokkal több lehetőséghez jutott, mint Torinóban, ráadásul ezeket meg is ragadta: jelenleg négy bajnoki gólnál tart, ennél tovább nem is jutott soha 19 éves (vagy fiatalabb) játékos a Bundesligában.

 

Mondatok Comanról
"Potenciális fenomén" – Massimiliano Allegri
"Abban igazán különleges, hogy mindkét szélen egyaránt tud játszani" – Joachim Löw
"Kicsit olyan, mint Ribéry. Kemény munkával elérheti az ő szintjét" – Willy Sagnol

 

A mozgásában és hajviseletében is Pogbát idéző, ugyanakkor szélsőt játszó francia tavaly ősszel az első két bajnokiján mindjárt lőtt két gólt (a Darmstadt, majd a Mainz ellen), 2015-ben pedig az idén már a Manchester Unitedben futballozó Anthony Martial mögött második helyen végzett a legjobb ifjúsági labdarúgónak járó Golden Boy szavazáson. És akkor még a Bayern–Juventus BL-párbajról nem is szóltunk, ahol a visszavágón kulcsszerepet játszott a volt egyesülete kiejtésében: ő adta a gólpasszt Thomas Müllernek, amikor az utolsó percben kicsikarták a hosszabbítást, majd a ráadásban maga is betalált.

 

 

Névjegy

Név: Kingsley Coman

Nemzetiség: francia

Születési év: 1996. június 13.

Hely: Párizs

Poszt: csatár

Csapat: Bayern München/Juventus

További cikkek a rovatban

A jövő tehetségei: Marcus Rashford

, Kiss Tibor Noé

A jövő tehetségei: Marcus Rashford

18 évesen kapott lehetőséget a Manchester Unitednél – az első öt lövéséből négyszer gól született. Rashford lenne Louis van Gaal egyetlen jó húzása?

Tovább

A jövő tehetségei: José Giménez

, Kiss Tibor Noé

A jövő tehetségei: José Giménez

Diego Godín mellett egy másik fiatal uruguayi is elfoglalta helyét az Atlético Madrid védelmének tengelyében.

Tovább

A jövő tehetségei: Gianluigi Donnarumma

, Kiss Tibor Noé

A jövő tehetségei: Gianluigi Donnarumma

Néhány éve még Allegri menesztését követelte a Milantól – ma ő a csapat kapusa. Alig 17 évesen.

Tovább