A jövő tehetségei: Marcus Rashford

A jövő tehetségei: Marcus Rashford

, Kiss Tibor Noé

18 évesen kapott lehetőséget a Manchester Unitednél – az első öt lövéséből négyszer gól született. Rashford lenne Louis van Gaal egyetlen jó húzása?



Marcus Rashford (18 éves, Manchester United)

 

Írhatnánk Anthony Martialról, akit nyáron 36 millió fontért vásárolt meg a Manchester United a Monacótól. Csakhogy Martial a Midtjylland elleni Európa-liga mérkőzés előtti bemelegítés során megsérült, a helyére beállt Marcus Rashford pedig két gólt lőtt a dán csapatnak (ezzel ő lett a United legfiatalabb góllövője a nemzetközi kupában, megdöntve George Best rekordját), három nappal később pedig élete első felnőtt bajnokiján is duplázott – az Arsenal ellen. Rashford – Martialhoz képest – nem került semmibe, jelenlegi fizetése is mindössze 500 font, igaz, a manchesteri vezetők hamarosan tárgyalóasztalhoz ülnek vele ennek megnövelése miatt.

 

Rashford-számok
2 Rashfordnál fiatalabb játékos szerzett gólt a ManUTD-ben Premier League-mérkőzésen: Danny Welbeck és Federico Macheda.
80 százalék. Rashford a pályafutása első öt manchesteri lövéséből négyszer betalált a kapuba.
122 perc kellett ahhoz, hogy Rashford ugyanannyi gólt (4) szerezzen a Manchester Unitedben, mint Radamel Falcao.

 

A csatár a manchesteri futballakadémiát vezető Nicky Butt kedvence, erős felépítésű, határozott futballista, akinek ráadásul a szabadrúgásai is életveszélyesek. Ami miatt hamar a manchesteri szurkolók kedvence lehet: Rashford az Old Traffordtól alig hatmérföldnyire lévő Wythenshawe-ben nőtt fel, és a klub megátalkodott rajongója. És nem fogy ki a fontos gólokból: döntötte el a ManCity elleni városi rangadót. 18 évesen és 141 naposan ő lett minden idők legfiatalabb góllövője a manchesteri derbiken a Premier League-érában. Jelenleg 12 meccsnél és 7 gólnál tart, a szurkolók pedig az angol válogatott Eb-keretébe követelik – mentora, Nicky Butt szerint ez még azért korai lenne neki.

 

Ezek után emlékszik még valaki Wayne Rooneyra?

 

 

Névjegy

Név: Marcus Rashford

Nemzetiség: angol

Születési év: 1997. október 31.

Hely: Wythenshawe

Poszt: csatár

Csapat: Manchester United

További cikkek a rovatban

A jövő tehetségei: Kingsley Coman

, Kiss Tibor Noé

A jövő tehetségei: Kingsley Coman

A Pogbát idéző fiatal francia focistát a Juventus adta kölcsön a Bayern Münchennek – a Bayern München pedig Coman hathatós segítségével verte ki a BL-ből a Juventust.

Tovább

A jövő tehetségei: José Giménez

, Kiss Tibor Noé

A jövő tehetségei: José Giménez

Diego Godín mellett egy másik fiatal uruguayi is elfoglalta helyét az Atlético Madrid védelmének tengelyében.

Tovább

A jövő tehetségei: Gianluigi Donnarumma

, Kiss Tibor Noé

A jövő tehetségei: Gianluigi Donnarumma

Néhány éve még Allegri menesztését követelte a Milantól – ma ő a csapat kapusa. Alig 17 évesen.

Tovább