Kleinheisler vs. Schweinsteiger

Kleinheisler vs. Schweinsteiger

, Focitipp Official

Gelsenkirchenben Németország–Magyarország. Bernd Storck bevállalta: a magyar csapat az utolsó felkészülési mérkőzését a világbajnok ellen játssza, idegenben. Végigkommenteltük a meccset. 



Néhány hónapja láttuk, ahogy a németek megalázzák Olaszországot, úgyhogy féltjük a fiúkat. Nem is kicsit. Lakat T. Károly szerint is kockázatos volt egy ilyen sztárcsapat ellen játszani az utolsó felkészülési meccset az Eb előtt, és az M4 stúdiójában ülő szakértők sem túl optimisták. Szerencsére azonban Torghelle Sándor mindenkit megnyugtatott: "Mindkét csapat meg akarja tartani a biztos védekezést". 18 órakor indul a közvetítésünk. Résztvevők: Bartók Imre (BI), Kiss László (KL) és Kiss Tibor Noé (KTN).

 

VÉGE. NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–0. Storck szerint ennél erősebb ellenfelünk az EB-n sem lesz. Sajnos azonban ennél a mai német csapatnál mindegyik ellenfelünk erősebb. Békés labdázgatás volt ez, átmozgató edzésnek pont jó. Tíz nap múlva ugyanez lesz élesben, Ausztria ellen. (BI–KTN)

89. perc: Bese még / be se állt / de már / elég motivált. – versben mondjuk el! (BI–KL)

85. perc: "Gyorsan múlik a fájdalom", mondja Gundel Guzmics arckifejezését látva. Ezzel lassan a mérkőzést is összefoglalhatjuk. Ennyi volt, mehetünk haza, koncentráljunk a lényegre. (BI)

82. perc: Gera Istennek ajánlotta a labdát. Vagy nem, de az égbe lőtte, az biztos. (KL)

81. perc: Podolski a pályán: akárhogy nézzük, örömteli, hogy 50 ezer német egy "lengyel" nevét üvölti, élteti. (KL)

74. perc: A meccs lassan olyan érdektelenné válik, mint egy fájdalmasan elhúzódó lakógyűlés (BI)

71. perc: Kleinheisler vs. Schweinsteiger!!!! Mióta várunk erre a pillanatra! Laci, nehogy kiállítsanak! (KTN)

70. perc: "Podolski 127-szeres válogatott és több tisztelet kér" – Gundel most már tényleg befejezhetné ezt a burkolt propagandát. (KL)

63. perc: Hát, nem unalmas. 2–0. Lang lemaradt Thomas Müllerről. Mellesleg: les volt. (KTN)

62. perc: Unalmas? (BI)

62. perc: Olyan unalmas a meccs, hogy elkapcsoltam egy másik csatornára. „Bokor Károly évek óta a ragadózóhal-horgászat szerelmese. Horgászatát precizitás és elegancia jellemzi” – mondja a narrátor a Fishing&Huntingon. Na jó, akkor inkább a meccs. (KTN)

55. perc: Fiola a mi Juanfranunk. (BI)

53. perc: Kleinheisler lövése akár gól is  lehetett volna, de a labda elakadt .........................................................................................................Szalaiban. (KTN)

46. perc: "Mindenki ugyanaz, aki volt" – az ontológiai problémák iránt tartós fogékonyágot mutató Gundit beszippantja a szimulakrumvilág. (BI)

46. perc: "Kádárt bátorkodnék dicsérni!" – GTK vigyázhatna, miket mond a közmédiában! (KL)

 

 

 

SZÜNET. Nagyon barátságos ez a meccs. Vannak villanásaink, a magyar szurkolók zseniálisak. A meccsnek túl nagy sportértéke nincs. A szünetben hallgassanak német thrash metált, a tévét meg halkítsák le.

45. perc: Egyelőre nem kilátástalan a magyar játék, a pillanatnyi megingásokon azonban sürgősen úrrá kell lenni. Ha sikerül koncentrálni, meglehet az egyenlítés, sőt halkan mondom, de az akár többgólos győzelem is smiley (BI)

42. perc: Van, aki nem ért egyet John Lennonnal: Kleinheisler sajnos még mindig azt álmodja, hogy Norvégiában van. (BI)

40. perc: "The dream is over" – mondta John Lennon. Sajnos érezhető volt, hogy Draxlert nem igazán tudjuk tartani. A németek közül egyedül ő tűnik motiváltnak. (BI)

39. perc: Vezet Németország. Épp azt fogalmazgattam, hogy mennyire halványan játszik Götze. Nem középcsatár, ez látszik. Erre sakk-mattra visznek egy támadást ezek a multikulti-németek, és már 1–0 oda. Kár, mert nem volt benne a játékban. (KTN)

36. perc: Kroos besárgult! Talán az irigységtől? (BI)

33. perc: A játék képe néha már a 2011-es Barcelona–Hercules 0–2-t idézi. Szalai közben feljavult, egyre jobbak vagyunk, miközben a németek úgy hullanak, mint legyek a kora őszben. (BI)

28. perc: Amikor az ember kétségbeesetten nyomkodja a flipper gombjait. Ez jut eszembe, ahogyan a magyar védők olykor vaktába' próbálják kivágni a labdát. Ezt most Draxler mogyorói bánták. (KL)

27.perc: Kleinheisler távoli bombái eszembe juttatják a régi tanmesét Akhillészről és a teknőcről. (BI)

26. perc: Kleinheisler másodszor próbált lőni messziről. Ez a labda legalább elgurult az alapvonalig. Nem baj, Laci! (KTN)

20. perc: Szalai kapott egy hosszú indítást, mellel levette, lefutotta Rüdigert, megtartotta, dédelgette, bepasszolta Kleinheislernek, aki kapura lőhetett. Marhára nem feltűnő, amit Szalai csinál, de iszonyú hasznos. Mindenesetre cikizni egyszerűbb, az biztos. (KTN)

16. perc: "Mintha piros bóják lennénk" – az M4 történetének legőszintébb mondata, kösz GTK. (KTN)

14. perc: Neuer a kapusok Királya. Szalai nem tud helyezkedni. (BI)

11. perc: Rüdigernek jövünk egy Túró Rudival. (BI)

11. perc: Rüdiger fejelt négy méterről mellé, majd úgy verte a földet, mint Kuffour a Manchester elleni elvesztett BL-döntő után. Nem babra megy a játék. (KL)

11. perc: "Úhaa, óúú, őőő, borzasztó" – kommentálja Gundel TK, hogy a németek 10 másodpercen belül 3 gólt lőhettek volna.

10. perc: A tragikus első perc után egyre több intelligens megoldást mutatunk. Lovrencsics jól avatkozik játékba, Nagy és Kleinheisler érzik egymást." (BI)

9. perc: Ollózgatunk, ollózgatunk, Draxlerkém? Ne mosolyogj, mert becseréljük Torghelle Sanyit! (KTN)

6. perc: "Hajrá Magyarország!" – zúg az aréna. Götze fickándozik. 5-6 másodpercig tudjuk csak megtartani a labdát. (KTN)

1. perc: 50 másodperc játék után annyit már megállapíthatunk: nagy a baj. (BI)

1. perc: 50 másodperc alatt kaptunk egy gólt, amit les miatt nem adtak meg. Nem volt az. Nagyon nem. Jól indul. (KL)

1. perc: Hanyatlik a német nacionalizmus: kivetítették a német himnusz szövegét az eredményjelzőn. Vajon miért? (KL)

0. perc: "Nyerjen a német ma, de csak egy" – így ért véget Szente Vajk verse, amelyet Bernd Storckhoz írt. Mi ez a versíróláz a magyar közéletben? (KTN)

0. perc: "Müllert soha nem sorolják a legjobb támadók közé" – aha, soha. (BI)

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább