Görögtüzek, eksztázis

Görögtüzek, eksztázis

, Kiss Tibor Noé

Élő kommentár a magyar válogatott második Eb-mérkőzését követően. Négy pontunk van, hihetetlen!



 

0. perc: Nagyon fontos meccs, a döntetlen szinte biztos továbbjutást jelentene a számunkra, de ez most nagyon kemény lesz.

3. perc: Miért nem lehet Kleinheisler nevét úgy kiejteni, mint eddig. Klejnhejzler, ennyi!!

5. perc: Négy-öt emberzárja körbe rögtön az izlandi játékosokat a saját térfelükön. Az izlandiak sorozatban harmadszor vágják ki a labdát taccsra. Kleinheisler 30 másodpercig birkózik a kornerzászlónál Valamelyikssonnal. Durvulat!

10. perc: Fejelgetnek a tizenhatosunkon belül az izlandiak. Vigyázzunk!

14. perc: Boldogan hallgatjuk Gundel Takács Gábor történeteit arról, hogyan barátkozott össze az izlandi kommentátorral. Éljen a népek barátsága. Még jó, hogy a magyar válogatott meccseit nem Knézy közvetíti, különben csak róla szólna a kommentárunk.

17. perc: Dzsudzsák Balázs bombája után kidőlt az egyik izlandi védő. Szép lövőcselek voltak.

23. perc: Ha megvernénk Izlandot, este pedig a Portugália–Ausztria meccs döntetlen lenne, akkor két meccs után Magyarország csoportgyőztes lenne. Ilyesmikről álmodozink, miközben Kleinheisler botladozza át magát egy izlandin.

25. perc: „Egy szektorban Bozóki András és Varga Mihály. Árokbetemetés!” – küldi egysoros helyszíni beszámolóját Nagygéci Kovács József.

29. perc: Király a szürke mackója között gurítja ki a labdát, morbid jelenet.

31. perc: Gudmundsson úgy kitolta a labda alól Kádárt, mintha egy serdülőjátékossal találkozott volna. A lövése viszont iszonyú gyenge volt, Király lábbal védett. Ez volt a meccs eddigi legnagyobb helyzete.

34. perc: Dzsudzsák-Kleinheisler háromszögelés, szöglet lett. Dzsudzsák nagyon rég játszott ilyen jól. A szöglet után Kleinheisler tekert a kapura, mindenki kővé meredten nézte, ahogy a labda fél méterrel elkerüli a jobb oldali kapufát.
38. perc: Király kiejti a kezéből a labdát, aztán Kádár ütközik egy izlandival – tizenegyes. Legalábbis az orosz bíró szerint. A büntetőt Gylfi Sigurdsson a jobb alsó sarokba rúgja. IZLAND–MAGYARORSZÁG 1–0.

39. perc: „Dorogoj Vlagyimir, Viktor vagyok. Beszéltetek ti ezzel a Karasevvel? Igazán nem akarlak zavarni a dácsádon, moj dorogoj drug, tudom, hogy most neked is van elég bajod a csapatoddal, dehát tizenegyest adott ellenünk. Hívj vissza! Daszvidanyja!”

45. perc: Most is tompák vagyunk, ahogy az osztrákok elleni meccs első félidejében. Izland ezzel együtt nem érdemel vezetést.

 

-------------

 

50. perc: Csank János szelleme kísért Marseille-ben. Mintha a nagy taktikus egyik szabadrúgás-kombinációját láttuk volna. Sajnos Kleinheisler lövése fölé száll.

52. perc: Nálunk a labda, támadunk, meglesz az 1–1, valami ezt súgja. Izland az a csapat, amely a világ minden válogatottja ellen képes 1–1-et játszani.

56. perc: Karasev bíró nem nekünk fúj.

58. perc: Az izlandi kapus összevissza ugrabugrál a beadásoknál, ezt ki kellene használni.

60. perc: Labdabirtoklás 69:31 ide, ez itt a magyar tikktakk.

64. perc: G. Sigurdsson hetven (!!) méterről akarta kapura rúgni a labdát. A félpályánál álló Juhász blokkolt.

66. perc: Dzsudzsák szabadrúgása, az első kapura tartó lövésünk. De a második félidő a miénk. Mészöly Kálmán szerint felbillen a pálya. Átadjuk neki a szót: „A büdösúristenit, hogy nem passzolsz gyorsabban, Klejznerheil, Kleisheijnerl. Lacikám! Cserélnek a finnek, beáll Finnbogasson. Az anyja szentségit neki is, milyen szőke.”

72. perc: Megint alászalad az izlandi kapus. Lehet, hogy orvoshoz kéne mennie. Most még egy guruló labda is kijön róla. Ki ez? A régi Népsportban ezért kettest kapott volna.

74. perc: Guzmics Chiellinit megszégyenító módon szólózta végig a pályát egy negyven méteres sprinttel. Lerántják, sárga. Dzsudzsi!!! Egy olyan bukarestit!

76. perc: Megfogja ez a fakezű. (Bocs, amúgy irtóra bírjuk az izlandiakat.)

78. perc: Nikolics a válogatottban még a labdát sem tudja levenni sajnos. De legalább egy szögletet kiharcolt.

81. perc: Skulason feldobja magát, Kádár sárgát kap. Ilyen rossz oroszt, Karasev, reméljük, többet nem látunk.

82. perc: Nikolics másodszor sem tudja levenni a labdát.

83. perc: Kleinheisler legyint – sárga lap. Vicc ez a játékvezető.

88. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL. Gyönyörű magyar támadás végén Saevarsson nem tud mit tenni, mint a saját kapujába rúgja a labdát a csereként beállt Szalai elől. Megérdemeltük. 1–1.

90. perc: Görögtüzek itt is. A pénzbüntetést majd az MLSZ kifizeti, sebaj.

93. perc: Lang, mit csinálsz?? Felesleges szabálytalanság a tizenhatos vonala előtt. Két percig tart a készülődés, mindent vagy semmit. Sigthorsson lövése lepattan a sorfalról, Gudjohnsen lövése pedig Geráról kivágódik az alapvonalon túlra. Vége. „Nem tudom, kinek adjam át a szót” – Gundel Takács eksztázisban búcsúzik. Négy pontunk van, ez valószínűleg továbbjutást ér.

VÉGE: Kiemelnénk Kádár higgadt, technikás védőjátékát, de Guzmics bátorsága is dicséretet érdemel. Nagy Ádám elképesztően fontos láncszem volt megint, labdaszerzésben, labdakihozatalban pontosan teljesített. Kleinheisler hatalmas szív, sok hiba. És Dzsudzsák: az egyik legjobb teljesítménye volt a mai a magyar válogatottban.

 

Nagy Ádám nyilatkozik a meccs után. Hihetetlenül szimpatikus focista, reális, őszinte, intelligens. Nagy Ádám, te vagy a király! Aztán jön Storck, akinek a riporter azt mondja, hogy az izlandiak által kapott tizenegyes nem volt jogos. „Ez lényegtelen” – válaszolja a szövetségi kapitány. Ennyi. Danke!

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább