A motiváció jelentőségéről

A motiváció jelentőségéről

, Kiss László

Évek óta hallom, hogy hinni kell magunkban, meg pozitívan kell gondolkodni, beszélni. „Merjünk nagyok lenni.” Merjünk. Csak ahhoz az kevés, hogy beszélünk róla.Évtizedek óta hallom, hogy csak egy kis plusz hiányzik. Csak egy kicsi. De ebből a „csak egy kicsi”-ből lettek a nagy tragédiák, és a folyamatos kudarcok. Böde, Dzsudzsák, Elek, Guzmics, Kádár, Németh, Nikolics. Csak pár név azok közül, akik részesei voltak az amszterdami apokalipszisnek. De ugyanezek a futballisták részesei a jelenleg tartó magyar futballcsodának.

 

Nyilvánvaló, hogy nem Dárdai és Storck tanította meg futballozni ezeket a játékosokat. Dárdai és Storck másban volt kiváló: Elhitette velük, hogy lehet eredményt elérni, csak megalkuvás nélküli kitartás, és példás szorgalom kell hozzá. A csoportmeccsek eredményei Dárdait és Storckot igazolták, az első helyünk nem szerencse (Elek kapufájára emlékeztek, portugálok?), hanem az elmúlt időszak munkájának egyenes következménye.

 

Most pedig az eredmény is megszületett. Öt mérkőzés óta (a norvégok elleni pótselejtezőket is ideértve) a magyar válogatott kiemelkedő színvonalon teljesít. Ezt a sorozatot nem lehet már elvenni tőlü(n)k. A cél most már legyen az, hogy a következő Eb-re ne kelljen várnunk 30 évet. De ezzel a csapattal és mentalitással ez bizonyára nem így lesz.

 

Ezt az Eb-t megnyertük. Mert lehet, hogy vasárnap este kikapunk Belgiumtól, de egyben biztos vagyok: bárhogy is alakul a mérkőzés, egy esetleges vereség után is emelt fővel jönnek majd le a játékosok a pályáról, és a szurkolók újra ellephetik az utcákat, éltetve a magyar válogatottat.

 

De van egy olyan érzésem, hogy az a vasárnap éjjel nem fog véget érni.

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább