Nekünk most a 0-4 is csodálatos!

Nekünk most a 0-4 is csodálatos!

, Kiss László

Nézzük a jó oldalát: a magyar válogatott 360 percet játszott az Eb-n és ebből csak szűk negyedóra volt, amikor eldőlt, hogy nincs remény a folytatásra. Szép volt, fiúk! KISS LÁSZLÓ és KISS TIBOR NOÉ kommentárja a Magyarország-Belgium mérkőzésről.



I. FÉLIDŐ

0. perc: Kleinheisler megsérült. Szlovákia és Írország kizúgott. Rossz előjelek. Törjük meg a kiscsapatok hétvégi kudarcsorozatát! Viszont – a torna során először – a hagyományos piros-fehér-zöld mezben játszunk. Jaj, de szép!

4. perc: De Bruyne lőtt kapura először. Pár méterrel fölé. Senki sem kapkod eddig.

6. perc: Hazard a bal szélen harmadszor húzott el. Lang Ádám, hahó!

7. perc: De Bruyne most már kaput talált, de Király a helyén volt! Eddig több akció volt, mint a portugál–horvát meccsen tegnap. Nagyon gyorsak a belgák.

10. perc: Góllá érett a belga fölény. Ugyan nem akcióból: Toby Alderweireld fejelt a kapunkba egy szabadrúgás után. 0–1.

14. perc: A belgák lassítanak, átadják a területet. Pintér lövése az égbe szállt, Dzsudzsák levette az oldalvonal mellett. Hajrá, magyarok!

15. perc: Király–De Bruyne 3–0. De ha a belga csak egyszer is betalál…

16. perc: Vertonghen hazaadásánál Courtois rúgott luftot, sajnos nem öngól, csak szöglet. De az meg annyit is ér sajnos.

21. perc: Kicsit leült a meccs (szerencsére), addig gyártottunk pár rossz szóviccet: Hazard-játékos, Axel Viccel. Elnézést kérünk.

23. perc: Két percig passzolgattunk, majd helyzettel zártunk. Mint a Barcelona.

25. perc: Az Eb eddigi három meccsén összesen nem volt annyi eladott, elvesztett, elbámészkodott labdánk, mint ma este. (KTN)

27. perc: „Az éjjel, soha nem érhet véget” – énekli a magyar tábor. Talán ezt a dalt még húsz év múlva is énekelni fogjuk a magyar válogatott meccsein.

28. perc: Fekete kismacska köröz közöttünk, hathetes, girhes. Nem foglalkozik senkivel, de őt se babusgatják az emberek: meccs van! (KTN)

30. perc: Most már számolni fogjuk: Király–De Bruyne 4–0. Most egy fejest védett a kapus.

31. perc: Lovrencsics próbálkozott egy Priskinezéssel (norvégok elleni gól), de hiába.

32. perc: Már megint eladtuk a labdát a félpályánál, de Lukaku szerencsére ma nem érzi a kaput.

34. perc: „Faszomba’ bazmeg” – veszi tudomásul bosszúsan Kádár, hogy sárga lapot kapott (Guzmiccsal pörölt, aki rosszul helyezkedett).

35. perc: Király–De Bruyne 5–0, miután kapufára tolta a belga szabadrúgását. De Bruyne egyre közelebb a gólhoz.

38. perc: Lukaku belátta, hogy ma nem fog gólt lőni, inkább passzolt. Király–De Bruyne 6–0.

39. perc: Lovrencsics! – kiáltja Hajdú B. István (még az előző percet írtuk). Lovrencsics bombája gólt érdemelt volna, de centikkel fölé ment.

40. perc: Kétszer verte meg a magyar válogatott Belgiumot, először 1926-ban – a pécsi kocsma közönsége felkuncog. (KTN)

41. perc: Most Dzsudzsák lőtt mellé centikkel, mi van itt? Mindjárt egyenlítünk.

42. perc: Percenként helyzet. Mertens ziccerét védte Király. Elképesztő, amit a kapusunk művel. Szép volt, Gabi!

44. perc: A cica felült egy lány ölébe és dorombol. Valaki elindul a WC-be, sorra állnak fel az emberek. Eltakarjál a monitort. Kinek jut eszébe egy perccel a félidő vége előtt mosdóba indulni?

45. perc: Lang sajnos nincs egy súlycsoportban Hazarddal. Teljesen esélytelen ellene. A belgák rettentő gyorsak, de a magyar válogatott nyílt sisakkal, bátran futballozik, semmi sem dőlt el.

45. perc: Ezen a helyen általában free jazz és avantgárd koncertek, alternatív színielőadások vannak, néha egy kis táncház, babasimogató. A pécsi hippik sportszerűen szurkolnak, tapsolunk, rázzuk az öklünket. Kevés a csatár, hangzik fel egy szakkoment.

 

II. FÉLIDŐ

46. perc: A meccs ott folytatódik, ahol abbamaradt: belga lövés (Hazard), Király védés.

46. perc: A szünetben elered az eső, beázik a tető, kopog rajta az esővíz. Kaptunk egy sárgát, még ez is. (KTN)

50. perc: Szalai kisodródott helyzetből lőtt fölé, de félve kérdezzük, még a támadás előtt: hol volt a jobbszél?

52. perc: De Bruyne olyan gyatrán lőtt, hogy ezt most nem számítjuk bele a külön meccsbe, úgyhogy marad a 6–0 Királynak.

52. perc: Mire beállítjuk a projektort a teremben, kiderül, hogy a netes adás másfél percet késik. Kétszer nézzük meg, ahogy Szalai fölé fejel. (KTN)

53. perc: Guzmics úgy szerelt, mint Cannavaro, Szalai fejese után szöglet, egyre jobb!

55. perc: Kleini, Kleini hol vagy?!? (KTN)

57. perc: Felgyorsítottunk, de félő, hogy ez a rohanás a belgáknak lesz jobb. Érik egy második gól, a kérdés az: ki lövi?

59. perc: A belga helyzetekről mostantól nem tudósítunk. Lukaku sarkazásáról és Mertens újabb zicceréről sem.

61. perc: Elek sárga lapot kap. "Neeee" - kiáltanak fel mellettem. Azután Elek szabadít fel röviden. "Jaaaaaj." (KTN)

62. perc: A magyar csapat hősiesen védekezik továbbra is. Amíg 0–1, addig él a remény.

66. perc: A belgák többen vannak elöl és hátul, a legtöbben a középpályán vannak. Ott nincsenek magyar játékosok. Aztán Pintér lövése PATTAN MEG, de Courtois nem Rui Patrício.

68. perc: Egy szabadrúgás után Juhász lőtt keresztbe a kapu előtt (vagy kapura), jók vagyunk!

70. perc: Meunier beadás közben elcsúszik, legalább ennyi örömünk van. "Meunier" - nem éppen futballistanév. Elcsúszott költőhöz passzol. (KTN)

72. perc: De Bruyne feladta a Királlyal való párharcot. 20 perce meg sem próbálkozott kapura lövéssel.

72. perc: Kádár sarokkal indítja Lovrencsicset. A többi nem érdekes, Kádár nagy király, a legnagyobb király. Hogy ez a focista mennyit fejlődött! (KTN)

74. perc: Bő negyedórával a meccs vége előtt Magyarország még mindig reménykedhet a továbbjutásban. Kell ennél több? Olyan szép lenne kiegyenlíteni!

78. perc: Lukaku lement és a helyére beállt Batshuayi eldöntötte a továbbjutást. Hazard érdeme gól. 0–2.

78. perc: "Mondtam, hogy túl friss" - sóhajt fel mellettem egy lány, amikor Batshuayi belövi a második belga gólt. (KTN)

79. perc: Böde és Nikolics is a pályán. Kár volt kitámadni, 0–3. Hazard. Ennél több ne legyen!

82. perc: Szalai lőtt fölé hat méterről. Semmi sem sikerül.

90. perc: Elek lövését védi Courtois, majd a kontrából Carrasco gólt szerez. Ez nem ér. Akkor is 1–3. Tisztességgel helytálltunk, kár a végéért.

 

Na jó, a vége 0–4.

 

VÉGE. "De ez egy igazi nyolcaddöntő volt, érted, egy igazi nyolcaddöntőt játszottunk!" Vannak dolgok, amiket még a futballal különben nem foglalkozó művészek is értenek. (KTN)

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább