"Kinyírjuk saját magunkat"

"Kinyírjuk saját magunkat"

, Kiss Tibor Noé

Újabb három mérkőzést játszottak szombaton a magyar NB I-ben. Tízezer néző látott hat gólt.



Az előző héten sem maradtunk világraszóló magyar futballsiker nélkül. A Balmazújváros a stadionavatóján 3:1-re legyőzte az olasz első ligában szereplő Palermót, ráadásul a hajrában Farkas Balázs látványos szabadrúgásgólt szerzett. A meccset Balogh Norbert nélkül aligha lehetett volna tető alá hozni, a szomszédos településről, Hajdúböszörményből származó Palermo-focista azonban sérülés miatt nem lépett pályára az avatón. „Hiányoztak a Baloghoz hasonló játékosok a csapatból” – indokolta a vereséget Maurizio Zamparini, a szicíliaiak elnöke. A Nemzeti Sport Online címlapja szerint. Hm. Különös valóságértékelés. Drukkolunk Baloghnak, de a csatárnak eddig momentuma sem volt a Serie A-ban.

 

Ami az NB I-et illeti: a legfurcsább jelenetet Diósgyőrben láttuk. Az első félidőben Antal Botond lehúzott egy beadást a gólvonalon, majd visszaütött a vele együtt felugró újpesti játékos felé: tizenegyes! Vad II. az alapvonali asszisztens, Kulcsár Katalin jelzésére fújta be a büntetőt, a diósgyőri közönség pedig emiatt percekig a „hülye kurva!” rigmussal kedveskedett Kulcsárnak. Ha Antal akciója furcsa volt, akkor mit mondjunk a diósgyőri drukkerek reakciójára? Inkább semmit. 

 

Lehangoltság áradt Böde Dánielből is: ő szerezte a Honvéd ellen a Ferencváros győztes gólját. Nem volt éppen kicsattanó az öröme, amiről az M4-nek adott félidei nyilatkozata is tanúskodott. „Hogy túltettük-e magunkat a BL-kiesésen? Nem akarok csúnya szót használni, maradjunk annyiban, hogy még nem. Tegnap is hajnali háromig fenn voltam. Nem olyan egyszerű feldolgozni ezt. Egy évig várunk egy ilyen lehetőségre, és aztán kinyírjuk saját magunkat.” Böde őszinteségén nem lepődtünk meg, az azonban világosan látható, hogy a ferencvárosi szurkolókat sokkolta az albánok elleni tragikus produkció.

 

Egyébként a magyar klubfutball állapotáról mindent elmond a Honvéd–Fradi utolsó jelenete: egy szöglet után kontrázhatnak a vendégek, a Honvéd középhátvédje elcsúszik, két fradista viheti rá a labdát a hazaiak kapusára. Futnak, futnak a kapu felé, majd a döntő pillanatban Radó (a magyar futball egyik legnagyobb ígérete) olyan gyengén passzolja át a labdát Djuricinnek, hogy a labdát a tízméteres hátrányból induló Honvéd-védő keresztezni tud. Megye egy.

 

 

A hét gólja: Bognár István (DVTK)

Két meccsen három gólt szerzett eddig Bognár István, ráadásul kétszer is távoli lövésből volt eredményes. (Bognár György rugótechnikáját örökölte.) Az Újpest elleni gólja óriási volt, lendületből megtolta a labdát, majd húsz méterről a kapuba bombázott. 

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább