„Egy védő összerúgott”

„Egy védő összerúgott”

, Kiss Tibor Noé

Rión túl is van élet – foci az NB I-ben. A bajnokság negyedik fordulójának szombati mérkőzéseiről.



Miközben a riói olimpia első napján Szász Emese párbajtőrben fordított az olasz világbajnoknő ellen (arany), majd Hosszú Katinka négyszáz vegyesen rávert négy másodpercet a teljes mezőnyre, hozzátéve, „mintha csak edzésen lettem volna, úsztam egy jót, még nem tudom felfogni, mi történt” (még egy arany történt), a magyar labdarúgó bajnokság első osztályában is focizgattak egy jót a srácok, a negyedik fordulóval folytatódott a ligaharc.

 

A legnagyobb meglepetés, hogy a Fradi már nem százszázalékos, miután csak 0:0-s döntetlenre volt képes Pakson. A meccsről a Nemzeti Sport értékelésének soraiból szemezgetünk, szórakoztató. „A félidőben kisütött a nap, talán ez tett rosszat a mérkőzésnek, amelynek színvonala sokat esett a második játékrészre” – áll a lapban, a folytatás azonban még ezen is túltesz: „A hajrá kifejezetten unalmasra sikeredett, maradt a nulla nulla”, nem érdemelt győzelmet egyik csapat sem, olvastuk. Az már csak hab a tortán, hogy a paksiak „a hajrára elfáradtak”. Bizonyára meleg volt (nem volt meleg, hiszen a nap csak a második félidőben sütött ki, lásd fent) vagy valami más történhetett, az azonban abszurd, hogy egy NB I-es focicsapat játékosai már egy augusztusban játszott bajnoki mérkőzés végére elfáradnak. „Ezzel a mérkőzéssel senki sem lehetett elégedett” – újra egyetértünk, Herr Doll.

 

„Gyengén játszott a borsodi gárda” – állapította meg a sportlap a DVTK–Honvéd mérkőzés kapcsán egy helyütt, s kinek volna kedve vitatkozni ezzel, amikor a végeredmény ismert: 0:3. Csak a drukkereket lehetett dicsérni: „az utolsó percek kínlódása ellenére nem szűnt meg a hazai szurkolók biztatása”. Mondjuk, diósgyőri drukkernek lenni kész elmebaj lehet: a csapat meccsei hektikusak, rengeteg az utolsó perces gól, és mostanában a védelem sem áll a helyzet magaslatán, Horváth Ferenc csapata az utolsó két meccsén 9 gólt kapott. Az edzőben azonban a magunk részéről teljes mértékben megbíznánk: „egy védő elcsúszott, egy összerúgott” – mondta az M4 kamerái előtt (sebtiben!) Horváth tréner. Azt még értenénk, hogy egy védő berúgott, de hogy „egy védő összerúgott”?

 

Kalandozásunkat (melyben rögzítsük, hogy a Vasas elbukta az Újpest elleni fővárosi derbit, és ezzel a tabellán sem tudta átvenni a vezetést) zárjuk egy jó és egy rossz hírrel: a Videoton kiesett az Európa-ligából. A jó hír ebben az, hogy a Vidi a dán Midtjylland vendégeként a rendes játékidőben nyerni tudott, s csak a hosszabbításban kapott gól miatt kellett búcsúznia attól az együttestől, amely tavaly ősszel a ManUTD-t verte meg a BL csoportkörében. Egy kiesés azonban végeredményben mégiscsak rossz hír, a Videoton búcsúja után nincs már több magyar csapat az európai kupaporondon. Mindez különösen azért szomorú, mert Izrael három, Azerbajdzsán és Ciprus két-két, Belorusszia, Kazahsztán, Grúzia, Albánia és Macedónia (többek között…) egy-egy csapattal még képviselteti magát ugyanott.

 

[kép: origo.hu]

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább