Nápolyba senkinek nem kéne menni…

Nápolyba senkinek nem kéne menni…

, Kiss Tibor Noé

BL-csoportkör, 2. forduló

A keddi papírforma-nap után szerdán kicsit nagyobb izgalmakat élhettek át a szurkolók az európai lelátókon. BL-csoportkör, második forduló, második játéknap.



A csoport

Londonban olyan nagy izgalmak nem voltak, az Arsenal Theo Walcott duplájával elintézte a Baselt, Szófiában azonban sokakat borogatni kellett. A sorozat egyik „kiscsapata”, a Ludogorec Razgrad a milliomos PSG-t fogadta, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy a bolgárok meglepetést okozzanak. Vezettek, majd 1:2-nél büntetőhöz jutottak, azonban Cosmin Moti gyenge lövését védte a PSG kapusa, az ellentámadásból pedig a párizsiak eldöntötték a mérkőzést. Moti annál az akciónál is negatív hősnek bizonyult, a gól előtt Edinson Cavani őt előzte meg. Pedig a román nemrég még a Ludogorec ünnepelt sztárja volt: 2014 augusztusában az egykori Dinamo-focista a Steaua elleni büntetőpárbaj során vészkapusként két tizenegyest is megfogott (a sajátját is értékesítette), így a bolgár csapat nagyrészt neki köszönhette első BL-részvételét. A meccs hőse ezúttal Edinson Cavani volt, az Ibrahimovic távozása után az árnyékból kilépő csatár az idei 8 párizsi tétmeccsén 9 gólt szerzett.

 

C csoport

Mönchengladbachban szívbajt hozott szurkolóira a Barcelona. A katalánok az első félidő semmittevése után Neymar vezérletével szedték össze magukat, és végül fordítottak. (Érdemes megnézni amúgy a németek barcelonás gólját!) ’Gladbach után Glasgow: a skót fővárosban őrült meccset játszott a Celtic és a Manchester City: 3:3. A skótok háromszor vezettek – a City háromszor egyenlített. A számmisztika kedvelői örömüket lelhetik a következő adatban is: a Citynek mindhárom alkalommal 8 perc után jött össze az egyenlítés! „Ilyen hangerőt sosem hallottam ezelőtt” – dicsérte a Celtic fanatikus szurkolótáborát Brendan Rodgers, pedig ő korábban ült a Liverpool kispadján is. A lapok arról áradoztak, hogy ismét megmutatkozott a skót büszkeség. A Barcelona elleni 0:7 után azért volt mit bizonyítani…

 

D csoport

A madridi rangadón az Atlético 1:0-ra megverte a tompának tűnő Bayern Münchent. A bajoroknak ez volt az első vereségük Carlo Ancelotti irányítása alatt (s mindössze a második góljuk, amelyet kaptak). „Ez az egyik legnagyobb siker, amit elértünk” – értékelte a lefújás után az Atlético győzelmét Diego Simeone, a klub kultikus ikonja s edzője. A meccset egy csodálatos kontra döntötte el, a győztes gólt az a Yannick-Ferreira Carrasco szerezte, aki egy év alatt a teljes ismeretlenségből vált az európai mezőny egyik legígéretesebb játékosává. Nemzetisége: belga. A csoport másik meccsén nem bírt egymással a PSV és a Rosztov (2:2): az iksszel mindkét csapat nagyot lépett a kiesés felé.

 

B csoport

Látszólag itt is nagy izgalmakat hozott a csoport rangadója, aki azonban látta a mérkőzést, az tudja, hogy a Napoli–Benfica mérkőzés eredménye (4:2) inkább a vendégek számára hízelgő. Bár a találkozó elején Mitroglu kihagyott két nagy ziccert, az olaszok folyamatosan fölénybe kerültek, s a második félidő elején hét perc alatt lőttek három gólt (akár ötöt is lőhettek volna ezekben a percekben), a hajrában érkező két portugál gól már nem osztott-szorzott. A Napoli félelmetes odahaza, az elmúlt években lejátszott BL-főtáblás mérkőzései közül csak egyszer nem tudta megszerezni a három pontot. Az alábbi listát elnézve az is látszik, hogy még csak nem is nímandok ellen fociztak az olaszok: a vert mezőny csapatai nem akármilyen játékerőt képviselnek.

 

Napoli–Villarreal 2:0 (2011, csoportkör)

Napoli–Bayern 1:1 (2011, csoportkör)

Napoli–Manchester City 2:1 (2011, csoportkör)

Napoli–Chelsea 3:1 (2011, BL-nyolcaddöntő)

Napoli–Dortmund 2:1 (2013, csoportkör)

Napoli–Marseille 3:2 (2013, csoportkör)

Napoli–Arsenal 2:0 (2013, csoportkör)

Napoli–Benfica 4:2 (2016, csoportkör)

 

A nap játékosa: Edinson Cavani (PSG)
Nemcsak a szófiai dupláját díjazzuk, hanem azt is, hogy két év után szerzett újra idegenbeli BL-gólt. Aki pedig emlékszik a szezon elején készített burleszk-videóra a Metz elleni mérkőzéséről, az most kissé meglepve látja, hogy összekapta magát az uruguayi.

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább