Most nem Cristiano Ronaldóról szólnak a címek!

Most nem Cristiano Ronaldóról szólnak a címek!

, Kiss Tibor Noé

BL-csoportkör, 3. forduló

Tizenhat csapat is féltávhoz érkezett a Bajnokok Ligájában. Röviden összegezzük, amit eddig láttunk, tekintettel a keddi eseményekre is.



E csoport

 

Ahhoz képest, hogy az orosz foci milyen képet mutatott magáról a foci Eb-n, a CSZKA Moszkva egészen formás kis csapat. Kár, hogy nyerni nem tud.

 

A Monaco legutóbb a 94. percben egyenlített, most pedig a 87. percben – ezzel továbbra is csoportelső. A csoportellenfeleket látva ott is marad.

 

2002 őszén az AEK Athén hat döntetlennel zárta a BL csoportkörét. Jó úton halad ebben az irányban a Bayer Leverkusen: három meccs, három döntetlen, nagy csalódás.

 

A Tottenham egy kaput eltaláló lövéssel zárta a leverkuseni vendégjátékát, emellett még a gólkamera is a londoniak mellé szegődött. Nem áll rosszul az együttes, de ebben a csoportban sokkal jobban kellene állnia, a legjobb tizenhat között (ha eljut odáig a csapat) ez a játék ciki lesz.

 

 

F csoport

 

A Real Madrid 400. BEK/BL-meccsének legnagyobb meglepetése: Cristiano Ronaldo nem szerzett gólt a Legia elleni 5:1-es győzelem alkalmával.

 

Nemanja Nikolics viszont öt gólt szerzett a BL-selejtezők során, a csoportkörben mégis a kispadon hervadozik. Pedig rajta kívül miért lenne számunkra érdekes a Legia Varsó?

 

Harminc éve nézek focit, de hirtelen nem jut eszembe egyetlen alkalom sem, amikor egy csapat a tizenhatoson belülről elvégzett közvetett szabadrúgásból gólt szerzett volna. A Sportingnak ez kedden sikerült, de ennél több örömük idén nem nagyon lesz a BL-ben.

 

Félcsapatnyi sérülttel vágott neki a lisszaboni túrának a Borussia Dortmund, amely két csodálatos gólt szerezve megnyerte a mérkőzést. Real–Dortmund az utolsó fordulóban: ott dől el a legfontosabb kérdés ebben a csoportban.

 

 

G csoport

 

A Leicester a Bajnokok Ligájában három meccs után három győzelemmel, kapott gól nélkül áll – csoportelsőként, fél lábbal a legjobb tizenhat között. Mindent bele, Leicester, a legjobb négyig legalább.

 

Szimpatikus ez a Koppenhága, ha nincs egy dán (Kasper Schmeichel) a 90. percben, akkor a dánok elcsenhettek volna egy pontot Angliából. Majd Portóból!

 

Két nagyon súlyos vereség után összeszedte magát a Bruges, és ha a Porto elleni meccsük csak 92 perces, meglett volna az iksz. Csakhogy a végén a belgák összehozták a világ legnyilvánvalóbb tizenegyesét. 1:2-re kiesnek ők is a BL-ből.

 

Portóban minden változatlan. Új neveket tanulunk, aztán még jobban megismerjük őket valamelyik európai topklubban. Azért Layun gólja nem volt semmi.

 

 

H csoport

 

Volt idő, amikor a Lyontól rettegett Európa, de a Real Madrid biztosan. A mostani csapatban túl sok fantázia nincs, Diakhabynál képzetlenebb és durvább védőt rég nem láttunk, s a többiek sem nyűgöztek le. Lyon–Juve 0:1, negyven percig emberelőnyben, kiesés lesz ennek a vége.

 

A Juventus 90 percbe sűrített mindent, ami az olasz focit jellemzi. Negyed óra brutális presszing. Érthetetlen kiállítás (Lemina). Mázli (Buffon tizenegyest véd stb.). Magabiztos cicázgatás 1:0 után, tíz emberrel. S a tanulság: ha edző lennék, Juan Cuadrado lenne az első focista, akit leigazolnék.

 

A Dinamo Zagreb a kiscsapatoknak kedvező BL-reformnak köszönheti viszonylag rendszeres jelenlétét a Bajnokok Ligája csoportkörében. S hogy mit köszönhet a Dinamónak Európa futballközönsége? Üres lelátókat, kék rekortánmezőket, nulla pontot és nulla gólt.

 

A Sevilla három meccsen összesen két gólt szerzett, de így is jó esélye van arra, hogy csoportelsőként jusson tovább a legjobb tizenhat közé. A három friss EL-trófea ellenére ez az andalúz csapat inkább olasz, mint spanyol.

 

 

A nap játékosa: Gianluigi Buffon (Juventus)

Az utóbbi hetekben megingott: a Juvéban lepkéje, a válogatottban emlékezetes luftja volt. Lyonban viszont volt egy akkora bravúrja, amilyet utoljára 2006-ban, Zidane fejesénél láttunk tőle. Ja, és kivédett egy tizenegyest is.

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább