FTC: Véget ért az egyhónapos böjt

FTC: Véget ért az egyhónapos böjt

, Kiss Tibor Noé

Hat mérkőzésen 26 gól (meccsenkénti átlag: 4,33) született az NB I. hétvégi fordulójában. Ez kiugróan jó mutató, az október végi napsütés felturbózta a csapatokat.



A legkevesebb találat az új MTK-stadionban született, ahol a hazaiak az első tétmeccsükön 1:0-ra verték az újonc Gyirmótot. Torghelle Sándor fejelte a gólt, 1183 néző tapsolt. Semmi baj, legközelebb majd többen lesznek.

 

A másik újonc, a Mezőkövesd 3:0-ra nyert a Haladás ellen, ami azért furcsa, mert a szombathelyiek legutóbb kiváló játékkal verték meg a Ferencvárost. „Nem úgy indult a mérkőzés számunkra, ahogy terveztük” – bölcselkedett a lefújás után a Haladás edzője, Mészöly Géza. Ettől függetlenül folytathatták volna jobban.

 

Ugyancsak három gólt látott a publikum (3723 néző) a Debrecen–Vasas mérkőzésen, amelyet a listavezető vendégek 2:1-re nyertek meg. Az angyalföldiek góllövői két, egymástól eltérő utat képviselnek, s a Vasas, úgy tűnik, mindkét úton (fiatal magyar focista vs. rutinos légiós) jó érzékkel halad. Az első gólt a 19 éves középpályás, Murka Benedek szerezte, a másodikat Mahir Saglik. Ismerős a név: a török származású futballista korábban szerepelt a St. Pauliban, 2014-ben pedig a Paderborn játékosaként a Bundesliga 2. gólkirálya volt. A Debrecen viszont egyre csak süllyed, a csapatot már csak három pont választja el a kiesőzónától.

 

Emeljük a tétet: öt gól! Ez volt a Fradi–Honvéd mérkőzés (3:2), amelynek végén a ferencvárosiak (egy hónap után végre) győztek az NB I-ben. Az elmúlt hetek sikertelen szériája után most is majdnem bajba került a tartalékos (és a lelátóra ültetett Doll nélküli) Ferencváros, a hajrában a Honvéd közel állt az egyenlítéshez (0:3-ról). „A Ferencváros megérdemelten nyert, hiszen rúgott három gólt” – mondta a mérkőzés után Marco Rossi. Nagyon bírjuk a Honvéd edzőjének tömörségét.

 

Hatgólos mérkőzést hozott a Videoton–Paks meccs, de ezt elsősorban a Felcsúton hazai pályán játszó Videotonnak köszönhetjük (5:1). A Vidi néhány héttel ezelőtt a Debrecen ellen játszotta el ugyanezt: hátrányba került, majd lőtt öt gólt. A Videoton tartja második helyét a tabellán, Henning Berg együttese szerezte a legtöbb találatot eddig (29), a Paks visszaesett az utolsó helyre.

 

Infarktussal és agyvérzéssel viccelődött az Újpest–DVTK mérkőzés után Horváth Ferenc, a vendégek edzője: a 4:4-es végeredményt hozó találkozó utolsó tíz percében három gól született. Az Angyalföldön játszott meccs fordulatait inkább ne is soroljuk. Mindez a Diósgyőr tavalyi szezonját idézte, amikor a csapat majd’ minden meccsén izgalmas és gólgazdag volt a hajrá. A hithű szurkolók biztos nagyon örülnek annak, hogy egy magyar bajnokin ennyi a látnivaló.

 

 

A forduló játékosa: Marek Scsepovics (Videoton)

Kezdi megszokni az NB I-et a Vidi ötszörös szerb válogatott játékosa. A 25 éves csatár duplázott a Paks ellen, s az eddigi öt Vidi-fellépésén hat gólig jutott.

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább