Mohamed és az utolsó gól

Mohamed és az utolsó gól

, Kiss Tibor Noé

Két stadiontól búcsúztunk el ezen a hétvégén, a Diósgyőr és a Vasas is az utolsó mérkőzését játszotta jelenlegi otthonában. Nem sok sikerrel, de annál ünnepibb körülmények között.A Diósgyőr elveszítette a Ferencváros elleni stadionbúcsúztató meccsét. Bár a 3:2-es végeredmény fordulatos, izgalmas csatát sejtet, ezúttal nem volt olyan éles és öldöklő a két csapat meccse, mint amit az előző szezonokban megszokhattunk. A hazaiaknál Bognár István harapott a legjobban, mindkét gólban tevékeny szerepet vállalt, a Fradi azonban csapatként jobban funkcionált, és 2:2 után még képes volt újítani, Hajnal szöglete után Nalepa fejesgólja eldöntötte a mérkőzést.

 

Nagy dicséret jár a hazai drukkereknek, akik a 70. percben az egész stadiont betöltő koreográfiával emlékeztek meg a klub múltjáról. A molinókon felsorolták a csapat legendás játékosainak nevét. „Ide járok, húsz-huszonöt éve, úgyhogy megérint” – mondta megindultan a Nemzeti Sport kamerája előtt egy hazai szurkoló, és a meccset követő sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy Horváth Ferencnek (aki edzőként nemrég a Videoton stadionjától is búcsúzhatott), ezúttal nem a vereség fájt igazán, hanem a stadion elvesztése. „Ezek a falak rengeteg dolgot láttak, rengeteg érzelmet, szenvedélyt, örömöt és szomorúságot megtapasztaltak. Ez nem egy felemelő dolog, nem leszek tőle boldog. De minden vég valaminek a kezdete, úgyhogy örülni kell annak, hogy az emberek kapnak egy gyönyörű szép stadiont” – nehéz is volna pontosabban megfogalmazni azokat az érzéseket, amelyek a szurkolókban kavaroghattak ezen a délutánon. Horváthnak azért a csapattal több dolga lesz: a DVTK továbbra is az utolsó helyen áll a tabellán 12 ponttal.

 

Néhány perc választotta csak el a Vasast attól, hogy győzelemmel búcsúzzon az Illovszky Rudolf Stadiontól. A forduló rangadóján (az első és a második helyezett csapott össze!) a vendég Videoton Danko Lazovics 91. percben szerzett góljával egyenlíteni tudott. Érdemtelennek azért nem szabad nevezni ezt a pontszerzést, Hadzic és Géresi helyzetek tömkelegét rontotta el, s végül egy jól elvégzett szabadrúgás segített a Vidin. Jegyezzük fel ezt is: a hazai csapat utolsó gólját az Illovszkyban Mohamed Remili szerezte!

 

A beszámolók alapján a Vasas vezetősége mindent megtett azért, hogy a szurkolók számára ez a búcsúmérkőzés igazán emlékezetes legyen. A szünetben a szurkolók között tizenegyespárbajt rendeztek, s ennek győztese kapcsolhatta le a reflektorokat a mérkőzés után. A hangosbemondó egyébként a lefújást követően a pályára rendelte a drukkereket, akik „szétszedték a stadiont”, így válhatott ereklye bármiből ezen az estén. A bónusz pedig: miután kialudtak a fények, tűzijáték következett, majd a szurkolók a játékoskijárón keresztül hagyhatták el a létesítményt.

 

Remek képgaléria a Vasas facebook-oldalán >>>

 

Foci szempontjából nem nagy szám az NB I, de mégiscsak a miénk, a szurkolóké: aki ott volt Diósgyőrben vagy Angyalföldön ezen a hétvégén, alighanem életre szóló élménnyel gazdagodott.

 

 

A forduló meglepetése: Gyirmót

Az újonc sorozatban a hetedik vereségét szenvedte el a bajnokságban (DVSC 1:2), de továbbra sem áll kiesőhelyen.

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább