Nulla gól, statisztikai képtelenség

Nulla gól, statisztikai képtelenség

, Kiss Tibor Noé

Egyre hidegebb van, egyre kevesebb a néző, és a csapatok is lefagytak: a szombati játéknap egyetlen meccsén sem született gól az első félidőben. A szünet után aztán 12 is.



17. forduló, hat mérkőzés, 13 635 néző, ez a látogatottsági mutató az NB I-ben. Volt már jobb (23 571) és rosszabb (10 314) össznézőszám is egy adott fordulóban. Ez most ennyi lett. Valószínűleg a meccsenkénti kétgólos átlag sem hozta meg a drukkerek kedvét a folytatáshoz. Arról a statisztikai képtelenségről nem is szólva, hogy a hat meccs egyikén sem született gól az első félidőben. (Tényleg, ki tudná számolni valaki ennek a valószínűségét?)

 

A legjobban a Bozsik stadionban erősítettek be a felek, itt a Honvéd Eppel 92. percben szerzett góljának köszönhetően 2:1-re verte a listavezető Vasast, megtörve az angyalföldiek hatmeccses veretlenségi szériáját. (Háromezren sem voltak kinn a meccsen.) 2:0-ra nyert a Fradi a Gyirmót ellen, a sima győzelem manapság ritkaságszámba megy a Fradinál, szóval örülhetünk. (A gyirmótiak nem örülhetnek: sorozatban hatodszor bukott a csapatuk.) A Videoton is 2:0-ra nyert, az MTK ellen, úgyhogy a Vasas botlásával hirtelen összerázódott az élboly: Vasas 30 pont, Videoton 29, FTC 28, Honvéd 27. Jegyezzük fel azt a tényt is, hogy a tabella elején tartózkodó négyes minden csapatánál külföldi edző ül a kispadon.

 

Külföldiek ide vagy oda: épphogy túl vagyunk a Magyar Futball Napján (november 25., a londoni 6:3 évfordulója). Az elmúlt évek nosztalgiapartijai után idén végre optimista volt a hangulat, az összes felszólaló az Eb-sikerrel kezdte, de persze, épültek és megújultak a stadionok, a válogatott keret fiatalodik, és a női foci is kezd felzárkózni az európai mezőnyhöz. Bizonyos szempontból a nézőszámokkal sincs probléma: „A nézőszám tekintetében szeretnénk előre lépni, ugyanakkor nagy eredménynek tartom, hogy az agresszió, a vandalizmus teljesen kiszorult az NB I-es stadionokból” – jelentette ki Csányi Sándor az MLSZ elnöke. Legalább.

 

Eközben a magyar futballtól fényévnyi távolságra tevékenykedő Huszti Szabolcs a hétvégi fordulóban betalált a Borussia Dortmund ellen (adott egy gólpasszt is), miután néhány héttel ezelőtt a Bayern München kapuját is bevette. Huszti sorsa különös, szomorú zárványa a magyar futballnak.

 

 

A forduló játékosa: Danko Lazovics (Videoton)

A Vidi a szerb duplájával nyert az MTK ellen (mindkét gólpasszt Scsepovics adta, Lazovicsnak pedig még egy kapufája is volt a mérkőzésen. Összmérlege idén: 7 gól.

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább