A Fradit bántják, a Fradi az áldozat

A Fradit bántják, a Fradi az áldozat

, Kiss Tibor Noé

Hat mérkőzésen kilenc gól (meccsenként másfél), átlagban pedig még csak kétezer néző (1930) sem jött össze a 2016-os év utolsó NB I-es bajnoki fordulójában. A Fradi negyedikként telel, élen a Videoton, harmadik helyre csúszott vissza a Vasas – az utolsó 2016-os forduló összegzése.Hideg volt, röpködtek a mínuszok, de a hangulat itt-ott parázsnak bizonyult. Például az örökrangadón. A Fradi–MTK mérkőzést alig ötezer szurkoló (4754) követte végig a Groupamában, de aligha fáztak az izgalmak miatt. A Fradi-narratíva szerint a játékvezetői kar ezúttal is összeesküdött ellenük, Thomas Doll legalábbis egészen elképesztő nyilatkozatot adott a lefújás után. „Le vagyunk sújtva”, „a labdarúgás már nem okoz örömöt a számunkra”, „arroganciával zajlik a bajnokság” – satöbbi Az MTK elleni meccsről Doll konkrét esetet már nem tudott említeni, nem tudhattuk meg tehát azt, hogy mi volt az a játékvezetői tévedés, amely a Ferencvárost sújtotta. (Volt ilyen? A kiállítás?) Még szerencse, hogy Böde Dániel is szóhoz jutott, az ő sportszerűsége figyelemre méltó: „megint nem akcióból, hanem pontrúgásból kaptunk gólt, amire fel lehet készülni”. Köszönjük!

 

Néha olyan érzése van a magyar futballt követő egyszerű futballszurkolónak, mintha a Ferencváros képviselőinek egy része jelenleg egy másik univerzumban élne. A Fradi sikertelen (valóság), de ez csak azért van, mert a Fradit akadályozzák, a Fradit bántják, a Fradi az áldozat (világmagyarázat). A magunk részéről Torghelle Sándorral értünk egyet. „Szeretek a Fradi ellen pályára lépni. Nem úgy nőttem fel, hogy a Fradit isteníteni kell.” A sport ilyen, nincsenek kivételezettek, csak ellenfelek, akiket a kilencven perc során nem tisztelni, hanem legyőzni kell. Az MTK veterán csatára ismét bizonyított, parádés fejesgóljával egyenlített a hajrában az MTK, Torghellének ez volt hatodik gólja 2011 óta a Fradi ellen. A Fradinak viszont az utolsó öt mérkőzésén mindössze egyszer jött össze a győzelem, a tökutolsó Gyirmót ellen. Ezen kívül: vereség a Mezőkövesdtől és a Pakstól, iksz a Vasas és az MTK ellen. Elég gyenge eredménysor, de szerencsére jön a téli szünet, a karácsony, az év végi számvetés időszaka. Minden bírónak lesz elég ideje magába nézni!

 

Kicsit sajnáljuk a Vasat, amely tizennégy, élen töltött forduló után végül csak a harmadik helyen zárta a 2016-os évet, miután kikapott Pakson. A dobogón hármas holtverseny alakult ki: 34-34 pontos a Videoton, a Honvéd és a  Vasas (a gólkülönbségek alapján ez köztük a sorrend is). A Ferencvárosnak mindössze 30 pontja van – a negyedik helyen. Gyirmóton lassan lehet készülni az újabb NB II-es idényre, a csapat egymás után nyolcadszor kapott ki, hátránya hét pont a még bent maradó Debrecenhez képet. Igen, jól olvasták: az utolsó öt mérkőzésén mindössze két pontot szerző Debrecen épphogy a vonal felett áll. Csendes és folyamatos a süllyedés a Lokinál.

 

 

A forduló játékosa: Kiss Tamás (Haladás)

Arcunkat fordítsuk a jövő felé. A Haladás–Vidi meccs (1:1) szünetében a hazaiakhoz beállt Kiss Tamás, az első olyan futballista a magyar NB I történetében, aki a kétezres években született. Alig néhány hete töltötte be a 16. születésnapját. „Vagány, gyors srác” – jellemezte őt Mészöly Géza, a Hali edzője. Sok sikert, Tamás!

További cikkek a rovatban

Davide, a Góliát

, Benedek Szabolcs

Davide, a Góliát

Davide Lanzafame. A múlt héten egy kihagyott tizenegyes, most viszont a győztes gól mellett végigzakatolta a pályát, vitte, hajtotta a csapatot, belekergette a győzelembe (az újrarúgatott büntetőt is megint ő harcolta ki).

Tovább

Tengely nélkül

, Zelei Dávid

Tengely nélkül

Padlón a Fradi, Thomas Doll pedig már nem bírózik, nem libalegelőzik, beismeri: itt minőségi problémák vannak. Megmondjuk, miért.

Tovább

Doll: "Megkaptuk a büntetésünket!"

, Kiss Tibor Noé

Doll: "Megkaptuk a büntetésünket!"

A Fradi idei szezonjának vége, a Honvédnál már az utolsó fordulóra készülnek. NB I-es összegzés.

Tovább

„Minden tekintetben jobbak voltunk, kivéve”

, Kiss Tibor Noé

„Minden tekintetben jobbak voltunk, kivéve”

Váratlan fordulattal ismét a Haladást legyőző Honvéd állt a tabella első helyére, miután a Videoton–Vasas rangadót a budapestiek nyerték. A Fradi? Elszállt. Körkép a 25. fordulót követően.

Tovább

A fradisták összevissza szaladgáltak

, Kiss Tibor Noé

A fradisták összevissza szaladgáltak

Rangadót nyert a Honvéd a Ferencváros ellen – így a kispestiek üldözhetik tovább az aranyéremért a Videotont. A Fradinak alighanem marad a bronzcsata a Vasas ellen.

Tovább

Sérelem és újságírás

, Zelei Dávid

Sérelem és újságírás

Múlt héten azt gondolthattuk, Sinkovics Gábor ámokfutásával a honi sportújságírás etikai szempontból megérkezett a gödör aljára. De nem.

Tovább

Új magyar Messi(ás)?

, Zelei Dávid

Új magyar Messi(ás)?

Minden racionális utánpótlásképzés elsődleges célja a minél nagyobb számú minőségi felnőtt labdarúgó képzése. Föl kéne fognunk végre, hogy egy labdarúgónak nem növés közben, 16 vagy 18 évesen kell Ronaldónak lennie.

Tovább

Esély van, csak remény nincs

, focitipp.hu

Esély van, csak remény nincs

Megkérdeztük posztolóinkat a Portugália–Magyarország Eb-selejtezőről, s megdöbbentő módon mindenki hihetetlenül aktív volt. A prognózisok közt van minden: műugrótoronyfejlesztési helyettes államtitkár, megterhelő tornaóra, a bűnhődés percei, autóablakra szerelhető magyar zászló, 1:0-s magyar győzele…

Tovább

Böde Dani százas!

, Kiss Tibor Noé

Böde Dani százas!

Lipcsei Péter után Böde Dániel a következő Fradi-játékos, aki elérte a százgólos határt a Ferencváros színeiben. Böde most a 101 gólos (s a lista 24. helyén álló) Ebedli Zoltánt „támadhatja”.

Tovább