Cavani és a dijoni hómunkások

Cavani és a dijoni hómunkások

, Nagy Dániel

Dijonban havazás miatt elmaradt a meccs, Cavani duplázott, de még mindig inkább a pilinckázására emlékszünk vissza, nem a góljaira (pedig azokból van 16). Ligue 1-pillanatképek.Északi szélesség 47°, Dijon. A helyi szurkolók aggódnak. Figyelik a pályamunkások sokaságát – akik, mint látjuk – kitartóan sepregetik a pályát kicsi partvisaikkal. Lesz-e meccs? Megfelel-e a pálya a látási viszonyoknak? Alkalmas lesz-e a gyep az esti meccshez, ahol szeretett csapatuk keresztbe tehet az Olympique de Marseille-nek?

 

 

Mint tudjuk, a szurkoló már kora délután készül az esti mérkőzésre. Aggódik a múlt héten megsérült védekező középpályásért, találgatja a kezdő tizenegyet, sőt, meteorológiai adatokat is gyűjt, hogy tudja, mennyi védőitalra lesz szüksége a lelátón, miközben gólra törő, kombinatív támadófutballra buzdítja övéit. A meccset azonban elhalasztották. Jött a köd és elmosta a meccset. Hiába takarították rendületlenül a pályát a munkások, hiába alkalmazták a legjobb technikát (alapvonallal párhuzamos mozdulatok rendezet sorát), a köd leszállt, és megakadályozta ezt a péntek esti francia labdarúgó-mérkőzést. Ahogy egyébként Nantes-ban is tette.

 

A dijoni szurkolók így szomorúan sétáltak hazafelé. Libasorban.

 

A forduló derbije azonban a PSG–OGC Nice meccs volt. Miközben a nizzai csapat már-már leicesteri magaslatokról várta a mérkőzést, a PSG-t mindenfelől kritikák érték. Például a híres Lizarazu szerint a PSG bizony válságban van! Nincs Ibra, nincs vezér. Cavani ott van persze. Cavani, aki bár 16 gólos idén, mégis helyzeteinek nagy részét olyan hibák miatt puskázza el, amit talán serdülőben vétett utoljára az ember. Nem az, hogy eltöri a labdát egyszer, vagy pontatlan, nincs szerencséje, kapufa stb., hanem luftot rúg, pilinckázó mozdulatokkal operál, reflexszerűen mindent emeléssel vagy nyeséssel akar megoldani, ami lehet, hogy az uruguayi pályákon bejött, de itt nem. Persze, nagy a szám, a végeredmény 2:2, Cavani duplázott. Azonban itt ez a videó, itt látszik pontosan, mire is gondolok.

 

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább