„Zlatan pedig legyen gólkirály”

„Zlatan pedig legyen gólkirály”

, Focitipp Official

Körkérdés 2016: Szabó Róbert Csaba

Három rövid kérdés – három válasz. A Focitipp megkérdezte a honlaphoz közeli szerzőket, futballbarátokat a 2016-os évről. Szabó Róbert Csaba válaszai.Az idei toplisták >>>

Szabó Róbert Csaba a Focitippen >>>

 

Mi volt számodra a 2016-os év legnagyobb futballélménye?

A Manchester United az idei szezonban többször is feltámadt, ha rosszmájúak akarunk lenni, mondhatnánk: tehette mindezt azért, mert számtalanszor vérzett el a szemünk láttára. Úgyhogy eleve sokan holtnak hiszik. Néha én magam is. Hogy mégsem élettelen test, arra több apró jel mutat, például a Leicester elleni csodálatos meccs, szeptember 27-ikén. A tavalyi bajnokot 4:1-re legyőző United legszebb gólját, és hadd nevezzem ezt a gólt a nekem legkedvesebbnek ebben a sötét szezonban, Juan Mata rúgta. De nem is feltétlenül a gól, hanem az egész akció káprázatos! Herrera szerzi meg a középpályán, Matához rúgja, ő Pogbának, Pogba álomemeléssel a 16-oson helyet csináló Lingaard-nak passzolja, aki két védő között a keresztbe érkező Mata elé teszi vissza, és gól. Tökéletesen felépített támadás, csapatmunka és egyéni zsenialitások kombinációja, az ember nem győzi elégszer visszanézni. Hosszú, borús napon villanás az égen: egy meteorit robban szét a légkörbe zúgva.

 

Mi okozta számodra a legnagyobb futballal kapcsolatos csalódást 2016-ban?

Hogy a robbanás után semmi sem maradt. Mourinho érkezése eleve kisebb csalódás volt számomra, pedig nem indult rosszul az év. Miután az első meccsén kötelezően hozta a szuperkupa-serleget, sikerült elhitetnie ideig-óráig, hogy ő a jó ember a jó helyen. A csapat viszont nem állt össze, Mourinho elkeserítő taktikázása, rossz választásai (főképp Fellaini) hónapokig szorongató érzéssel ültettek le a ManUnited meccsei elé. Azonkívül, hogy De Geát sikerült megtartani és Zlatan Ibrahimovic-ot megszerezni (ők a két abszolút biztos pontjai a csapatnak, az ő tengelyükhöz igyekszik mindenki felzárkózni, újabban Herrera játszik nagyot, és Rooney-nak jót tett a kispad), túl sok pozitívum nem mondható el az őszi szezonjukról. Utolsó pillanatban bekapott gólok, rossz cserék jellemezték a meccseiket, az EL-csoportkörét szerintem az elvárhatónál nehezebben vették.

 

Mit vársz a 2017-es futballévtől?

Mivel mindig van remény, és a november végi, december eleji formájuk nagyon ígéretes, továbbá a karácsonyi-újévi program sem túl nehéz, azt várom a 2017-es évtől, hogy tornásszák fel magukat a PL harmadik helyére, és ezt keményen tartsák a szezon végig. Zlatan pedig legyen gólkirály. Jól állna neki, velem egykorú! :)

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább