„Storck, a meccsek, sorolhatnám”

„Storck, a meccsek, sorolhatnám”

, Focitipp Official

Körkérdés 2016: Somos Ákos

Három rövid kérdés – három válasz. A Focitipp megkérdezte a honlaphoz közeli szerzőket, futballbarátokat a 2016-os évről. Somos Ákos válaszai.Az idei toplisták >>>

Somos Ákos a Focitippen >>>

 

Mi volt számodra a 2016-os év legnagyobb futballélménye?

A foci Eb magyar szereplésével kapcsolatos szurkolás. Nyilván maga a válogatott, Storck, a meccsek, sorolhatnám: de az örömöt az jelentette, hogy a barátokkal újra szervezni kellett, melyik mecset kinél nézzük, hányan leszünk, mi lesz a kaja-pia, satöbbi. Magyar futball válogatott kapcsán ilyesmi konkrétan harminc éve szóba se jöhetett, akkor meg még otthon ültünk, anyám szendvicseit ettük és néztük a 0:6-ot (a szendvicsek jó voltak, nem tehetnek semmiről), mert kiskorúként nem nagyon jöhetett szóba a közösségi szurkolás. Ja, és még egy élmény: idén kezdtem angol focit közvetíteni, a Premier League minden jelenete élmény, a közvetítés-technikai részleteket is beleértve.

 

Mi okozta számodra a legnagyobb futballal kapcsolatos csalódást 2016-ban?

Röviden: a magyar foci minden más részlete, ami nem válogatott. Persze a csalódás kifejezés már nem igazán megfelelő, mert elvárásaim sem voltak. De maga a közeg, a beléje öntött irdatlan állami pénzekkel, és az ennek ellenére, vagy éppen azért semmilyen progressziót nem mutató, olykor pofátlanul értelmetlenül működő klubokkal, vezetőkkel: maga a kiábrándulás.

 

Mit vársz a 2017-es futballévtől?

Nincsenek nagy elvárásaim, de baromira örülnék, ha a Leicester a BL-ben is csodát tenne.

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább