„Sosem derül ki, melyik meccs fogadási csalás”

„Sosem derül ki, melyik meccs fogadási csalás”

, Focitipp Official

Körkérdés 2016: Kiss László

Három rövid kérdés – három válasz. A Focitipp megkérdezte a honlaphoz közeli szerzőket, futballbarátokat a 2016-os évről. Kiss László válaszai.



Az idei toplisták >>>

Kiss László a Focitippen >>>

 

1. Mi volt a 2016-os év legnagyobb futballélménye?

Budapest a nyáron négyszer állt le a magyar válogatott Eb-meccsei miatt. Mivel általában dolgoztam, így egyedül a portugálok elleni meccset néztem a belvárosban. Egy olasz étteremben nem az M4 közvetítésén láttuk a meccset, ezért legalább egyperces csúszással jött a kép és a hang. Emiatt a szomszédos kocsmából előre hallottuk a második és harmadik magyar gólt. De igazából mindegy volt. Azt a fiesztát, ami utána kialakult a Deák téren, felesleges jelzőkkel illetni. Aki ott volt, tudja miről beszélek.

 

2. Mi okozta számodra a legnagyobb futballal kapcsolatos csalódást 2016-ban?

Az, hogy sosem derül ki, melyik meccs fogadási csalás, és melyik tiszta. Csalódás továbbá az olasz csapatok nemzetközi kupaszereplése. De több csalódást nem  mondok, hagyjuk a negatív energiákat.

 

3. Mit vársz a 2017-es évtől?

Azt várom, hogy 2017-ben több meccset nézek, mint idén, és többet tudok újra izgulni. Azt is várom, hogy a Juventus nyerje meg a Bajnokok Ligáját, húsz éve nem hittem volna, hogy ennyit kell várni. Várom, hogy újra legyen méltó régi nagy híréhez a Milan. Végezetül egy-két gondolat erejéig kitérnék egyéb kedvenceimre. Az Athletic Bilbao továbbra sem igazol külföldi játékost, így is folyamatosan ott vannak az élmezőnyben. Remélem elérik a BL-selejtezőt, és pár éven belül bajnokok lesznek. A Karslruhe csapatát Thomas Hässler óta figyelem: remélem nem esnek ki a Bundesliga kettőből. A Sheffield Wednesday pedig több okból is a szívem csücske: gyönyörű mezkombináció, „ezeréves múlt”, bagoly a címerben. Szóval, azt remélem, hogy ők is feljutnak a Premier League-be!

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább