A Honvéd a magyar Juventus?

A Honvéd a magyar Juventus?

, Kiss Tibor Noé

NB I, 21. forduló

A hétvége nagy eseménye, hogy a Budapest Honvéd fellépett a tabella első helyére. Majdnem öt évig kellett a szurkolóknak várniuk erre a pillanatra, a csapatuk ugyanis ezt megelőzően 2012 nyarán, a bajnokság ötödik fordulóját követően állt az élenA Honvéd 2012. augusztus 25-én 2:0-ra legyőzte a Fradit az Üllői úton, ezzel ugrott az első helyre, majd a bajnokság végén a harmadik helyen végzett. Két játékos van, aki a Fradi elleni győztes mérkőzésen, illetve a szombati, Debrecen ellen 1:0-s győzelem alkalmával is pályára lépett: Ivan Lovric és Hidi Patrik. A sikerekben a „közös pont” azonban talán valaki más: mindkétszer Marco Rossi ült a kispadon. Az olasz edző szívós munkája átragad a csapatra. „Lehet, hogy nem játszottunk jól, de csapatként megmutattuk, mire vagyunk képesek, és erősségünknek tartom, hogy az olyan kiegyensúlyozott meccseket, mint a múlt heti, vagy ez, megnyerjük” – mondta a Debrecen elleni győzelmet követően Rossi. Az edző úgy fogalmazott, hogy csapata nem a Barca vagy a Real, de azt talán mondhatjuk, hogy a Honvéd a magyar Juve. Aki hétről hétre nézi a zebrák mérkőzéseit a Serie A-ban, az tudhatja, a jó és a jobb csapatok között az jelenti az igazi különbséget, hogy ki tudja megnyerni a legtöbb meccset – nyögvenyelősen is.

 

Persze, az NB I-ben nemcsak Rossi nyilatkozik. Hanem például Leonel Pontes, a Debrecen edzője. A portugál már a meccs előtt rejtélyesen fogalmazott. „Úgy vélte, hogy ha jól fognak védekezni, akkor előbb-utóbb megjön a gól is” – idézte a trénert a Nemzeti Sport. Önök értik ezt? A meccs után is jó formában volt. Idézzük ismét: „úgy gondolom, van lehetőség ebben a csapatban”, amely, jegyezzük meg, immár kieső helyen áll a táblázaton. Kikapott a Diósgyőr is (DVTK–MTK 2:3), és a vereségre Horváth Ferenc lenyűgöző magyarázattal állt elő. Idegesek a fiúk! „Idegesen kezdtünk, de valójában egész héten azok voltak a játékosok az edzéseken is, ennek vereség lett az eredménye.” Adja magát a kérdés: nem az volna az edző feladata, hogy lenyugtassa a játékosokat? Azt már csak félve tesszük hozzá, hogy a szakmai munka ügyében is volna miről kérdezni a mestert: „bárhogy variálom, nem akar összeállni az ideális védősor”. Nem és nem!

 

A Ferencváros a második idei mérkőzésén is gól nélküli döntetlent játszott, a debreceni túra után a Videoton elleni rangadó eredménye is 0:0. A legparázsabb jelenet két fradista között zajlott le a pályán: az első félidő hajrájában egy elrontott támadás végén Djuricin és Kleinheisler szólalkozott össze, az osztrák meg is lökte a magyar középpályást. A 45. percben Thomas Doll kénytelen volt egy rövid játékszünetben a két futballistával elbeszélgetni. A többiekkel sem ártana, lassan-lassan elúszik a bajnoki cím. A Honvéd és az FTC között nyolc pontra nőtt a különbség a táblázaton.

 

A forduló nyilatkozata: Mészöly Géza (Haladás)
„Küzdöttünk, hajtottunk” – kommentálta a szombathelyi edző, hogy mi történt a pályán azok után, hogy az Újpest korán vezetést szerzett a csapata ellen. A végeredmény: Haladás–UTE 0:2.

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább