Lazovics: álomgól Felcsúton

Lazovics: álomgól Felcsúton

, Kiss Tibor Noé

NB I., 22. forduló

Visszaszerezte az első helyet a táblázaton a Videoton a Honvédtól, tovább sodródik a kiesés felé a Diósgyőr.Honvéd–Videoton rangadó a felcsúti Pancho Arénában, majdnem háromezer néző előtt, az NB I tabelláját vezető csapatok (Honvéd 40, Videoton 38) és a góllövőlista éllovasai (Scsepovics, illetve Eppel 9-9 gól, 21 meccsen) között. A bajnoki cím fő esélyesének számító Videoton könnyedén győzött (3:0), ugyanakkor ebben volt némi szerepe Andó-Szabó Sándor játékvezetőnek, aki könnyen fújt a sípjába Dejan Lovric kiállításakor, majd a Danko Lazovics összecsuklása nyomán megítélt büntetőnél.

 

A bíróval akadt gondja Marco Rossinak, a Honvéd edzőjének is. „Nézzük meg együtt, hogy Andó-Szabó Sándor hány mérkőzést vezetett nekünk, s hányat tudtunk ezekből megnyerni. Ezzel nem támadok meg senkit, csak mondom, hogy nézzük meg. A Videotonnak mindene megvan, saját erőből is bizonyosan begyűjtötte volna a három pontot. A legendás Puskás Ferenc csapata, a Honvéd több tiszteletet érdemelne ebben az országban” – olvastuk a Nemzeti Sport oldalán. Az egyébként mindig korrekt olasz most mintha kicsit elvetette volna a sulykot, a bírózás mellett a Puskás-kártya kijátszása is kicsinyességre vall (ami, persze a Felcsút vs. Honvéd újkori sztori ismeretében némiképp érthető).

 

Másképp nézve viszont azt látjuk, hogy Danko Lazovics az első félidőben belőtte az utóbbi évek egyik legszebb gólját, ami magyar futballpályán esett. Asmir Suljic hátrasarkazása után tizenhét méterről löbbölt alá a labdának, amely engedelmesen hullott be a kint álló Gróf Dávid mögött a hálóba. De nem csak ezért mutatnánk meg az edzőnek a Videoton első gólját tartalmazó felvételt. A letámadást előszeretettel alkalmazó kispesti csapat a félpályánál kontrát indíthatott volna, ehelyett érthetetlen labdavesztés, majd Vidi-kontra s végül Vidi-gól következett. A harmadik gól pedig? Milyen védő az, aki a tizenhatos vonalán összerúg az ellenfél centerével, s az ütközetben ő marad alul (megint Lazovics)? Hogy is mondjuk? Andó-Szabó mellett azért ott volt a pályán tizenegy (majd tíz) honvédos focista is.

 

 

Az Újpest–Fradi derbin tért vissza az Újpest a bajnokságban Újpestre. Nem volt ebben nagy öröm: a felújított stadionból a Fradi Gera Zoltán szabadrúgásgóljával elvitte a három pontot (a zöld-fehéreknek ez volt az első győzelmük 2017-ben) nyolcezeröt néző előtt. Thomas Doll a győzelem ellenére sem volt feldobott: „Ez a két csapat Magyarország legjelentősebb derbijét játszotta, mégis egy olyan libalegelőn kellett játszanunk, amilyen pálya a német ötödosztályban sincs” – mondta az edző. Kész szerencse, hogy a Fradinak összejött a győzelem. Nem volt ilyen szerencsés a DVTK, amely Horváth Ferenc menesztése miatt beugró edzővel, Vitelki Zoltánnal vágott neki a (kiesési!) rangadónak – Debrecen–Diósgyőr 3:0 – így az edzőjére váró és sorozatban a harmadik bajnokiját is elveszítő DVTK továbbra is a „vonal alatt” áll a tabellán.

 

A forduló játékosa: Danko Lazovics (Videoton)
Ezen most nem kellett sokat gondolkodni. Van olyan eset, amikor egy valamikor nemzetközileg is jegyzett futballista Magyarországon is virít.

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább