Böde Dani százas!

Böde Dani százas!

, Kiss Tibor Noé

Lipcsei Péter után Böde Dániel a következő Fradi-játékos, aki elérte a százgólos határt a Ferencváros színeiben. Böde most a 101 gólos (s a lista 24. helyén álló) Ebedli Zoltánt "támadhatja".Böde „százados” lett, írják a hadi hasonlatokra érzékeny tollforgatók, de mi csak maradjunk a száraz tényeknél: Böde Dániel megszerezte a századik gólját tétmeccsen a Ferencvárosban. A „madocsai Messi” 2012-ben igazolt  Ferencvároshoz, és rögtön az első szezonjában 17 góllal második lett a göllővőlistán (emellett 10 asszisztot is jegyzett).

 

 Az első csúcsot 2016-ban érte el, amikor a bajnoki cím mellett gólkirály is lett (ugyancsak 17 találattal), és Lipcsei Péter után ő a következő játékos, aki eljutott a százas gólhatárig a Fradiban. Böde gólja a FTC–Haladás meccs 44. percében esett (nagy lövés volt!), ezzel a Fradi 3:0-ra elhúzott, s végül 3:1-re nyert. „Újra harcban vagyunk a bajnoki címért” – értékelt a lefújás után Thomas Doll, aki egymás után kétszer örülhetett győzelemnek a bajnokságban (erre ezt megelőzően októberben volt példa, amikor a Fradi egy héten belül legyőzte a Honvédot, majd a DVTK-t is). Az öröm talán korai, a Ferencváros még mindig csak negyedik a tabellán.

 

Egyre nagyobb bajban a Diósgyőr és a Debrecen. A két keleti nagycsapat közül valamelyik alighanem csatlakozik a reménytelen helyzetben lévő (és reménytelen játékot mutató) Gyirmóthoz. A Diósgyőr a negyedik tavaszi meccsén sem szerzett pontot, és ezúttal a Videotontól kapott ki. Kínos a Debrecen helyzete is, Leonel Pontes kénytelen volt elismerni, hogy csapata megérdemelten szenvedett vereséget odahaza a Pakstól (1:3).

 

Az egyetlen szerencse a trénerek pozitív hozzáállása. Ha csak a nyilatkozataikat olvassuk, világos, hogy a csapatok (miközben a másodosztály felé zuhannak) valójában fejlődnek. „Jó volt látni, hogy mennyit léptünk előre az előző bajnoki mérkőzés óta. Taktikailag érettek voltunk, fegyelmezetten futballoztunk, az első gólig nagyon jól működött a védekezésünk” – örvendezett Vitelki Zoltán, a DVTK megbízott trénere. „Most jobb az együttesünk, mint az őszi szezon végén volt, de ez nem azt jelenti, hogy kimegyünk a pályára, és automatikusan nyerünk” – ez pedig már Pontes mester bölcs összegzése Hajdú-Biharból. A helyzet tehát szinte szuper!

További cikkek a rovatban

Tengely nélkül

, Zelei Dávid

Tengely nélkül

Padlón a Fradi, Thomas Doll pedig már nem bírózik, nem libalegelőzik, beismeri: itt minőségi problémák vannak. Megmondjuk, miért.

Tovább

Doll: "Megkaptuk a büntetésünket!"

, Kiss Tibor Noé

Doll: "Megkaptuk a büntetésünket!"

A Fradi idei szezonjának vége, a Honvédnál már az utolsó fordulóra készülnek. NB I-es összegzés.

Tovább

„Minden tekintetben jobbak voltunk, kivéve”

, Kiss Tibor Noé

„Minden tekintetben jobbak voltunk, kivéve”

Váratlan fordulattal ismét a Haladást legyőző Honvéd állt a tabella első helyére, miután a Videoton–Vasas rangadót a budapestiek nyerték. A Fradi? Elszállt. Körkép a 25. fordulót követően.

Tovább

A fradisták összevissza szaladgáltak

, Kiss Tibor Noé

A fradisták összevissza szaladgáltak

Rangadót nyert a Honvéd a Ferencváros ellen – így a kispestiek üldözhetik tovább az aranyéremért a Videotont. A Fradinak alighanem marad a bronzcsata a Vasas ellen.

Tovább

Sérelem és újságírás

, Zelei Dávid

Sérelem és újságírás

Múlt héten azt gondolthattuk, Sinkovics Gábor ámokfutásával a honi sportújságírás etikai szempontból megérkezett a gödör aljára. De nem.

Tovább

Új magyar Messi(ás)?

, Zelei Dávid

Új magyar Messi(ás)?

Minden racionális utánpótlásképzés elsődleges célja a minél nagyobb számú minőségi felnőtt labdarúgó képzése. Föl kéne fognunk végre, hogy egy labdarúgónak nem növés közben, 16 vagy 18 évesen kell Ronaldónak lennie.

Tovább

Esély van, csak remény nincs

, focitipp.hu

Esély van, csak remény nincs

Megkérdeztük posztolóinkat a Portugália–Magyarország Eb-selejtezőről, s megdöbbentő módon mindenki hihetetlenül aktív volt. A prognózisok közt van minden: műugrótoronyfejlesztési helyettes államtitkár, megterhelő tornaóra, a bűnhődés percei, autóablakra szerelhető magyar…

Tovább

Lazovics: álomgól Felcsúton

, Kiss Tibor Noé

Lazovics: álomgól Felcsúton

Visszaszerezte az első helyet a táblázaton a Videoton a Honvédtól, tovább sodródik a kiesés felé a Diósgyőr.

Tovább

A Honvéd a magyar Juventus?

, Kiss Tibor Noé

A Honvéd a magyar Juventus?

A hétvége nagy eseménye, hogy a Budapest Honvéd fellépett a tabella első helyére. Majdnem öt évig kellett a szurkolóknak várniuk erre a pillanatra, a csapatuk ugyanis ezt megelőzően 2012 nyarán, a bajnokság ötödik fordulóját követően állt az élen.

Tovább