A fradisták összevissza szaladgáltak

A fradisták összevissza szaladgáltak

, Kiss Tibor Noé

Rangadót nyert a Honvéd a Ferencváros ellen – így a kispestiek üldözhetik tovább az aranyéremért a Videotont. A Fradinak alighanem marad a bronzcsata a Vasas ellen.



Szombaton lett volna kilencven éves Puskás Ferenc, a Honvéd egykori legendás futballistája, ennek jegyében zajlott a bajnokság 24. fordulójának rangadója. A Honvéd a Bozsik-stadionban 2:1-re legyőzte a Ferencvárost, ezzel a Fradi bajnoki címvédési esélyei alaposan csökkentek. Kilenc fordulóval a zárás előtt a Videoton kilenc, a Honvéd nyolc ponttal előzi meg a zöld-fehéreket. „Remélem, Puskás Ferenc odafentről látta a meccset” – értékelt Marco Rossi, a Honvéd trénere.

 

A szoros eredmény lehetett volna simább is a hazaiak szempontjából, a Honvéd játékosai az első félidőben könnyedén lőhettek volna négy-öt gólt, s akkor kalap, kabát. A ferencvárosi játékosok olyan súlyos védekezési hibákat vétettek, hogy azt rossz volt nézni. „Nagyon csalódott vagyok, főleg az első félidőben futballoztunk rendkívül gyengén, a játékosaim összevissza szaladgáltak a pályán. Súlyos koncentrációs problémáink voltak” – ez már Thomas Doll analízise. Jellemző adat: a Fradi tavaly 33 mérkőzésen 23 gólt kapott – idén eddig 24 mérkőzésen 30-at. A meccsenkénti 0,7-es átlag 1,25-re ugrott, vagyis az FTC idén mérkőzésenként fél góllal többet kap, mint tavaly. Nagy különbség.

 

A Fradinak (és a Honvédnak) az a szerencséje, hogy a Videoton nem szerezte meg a három pontot, a Paks elleni 0:0 nem túl acélos. „Jó iramú rangadó” – írta a találkozóról az NSO.hu. Pff. Ennél már csak az jobb hír, hogy megalakult a Magyar Labdarúgóedzők Szakmai és Érdekvédelmi Egyesülete. A társaság elnöke Csank János lett, az elsődleges célkitűzés pedig az érdekvédelem, az edzői társadalom összefogása, az edzők presztízsének növelése. Könny szökik az ember szemébe, a magyar futball sikertelenségének legfőbb oka alighanem az, hogy az edzők nem fognak össze egymással. A szervezet progresszivitására ékes bizonyíték Híres Gábor alapító ars poeticája: „Nem gittegylet akarunk lenni, érdemi lépéseket kívánunk tenni a trénerek érdekében, ezért minden edzőt várunk, aki a jövőben nem Don Quijoteként akarja megvívni saját harcát a sokszor gyatra körülmények, a ránk negatívan ható szabályok és az esetleges játékvezetői tévedések ellen”. Na, igen, a bírók. Azért bízzunk abban, hogy a Híres által emlegetett másik szempontot is komolyan veszik az edzők: a képzést.

 

 

A forduló játékosa: Simon András (Gyirmót)

Tizenkét meccs után szerzett megint három pontot az NB I-ben a Gyirmót az MTK elleni 1:0 során – Simon András bombagóljával. Még kilenc meccs van hátra a bajnokságból, kéne még néhány gyirmóti bomba a bentmaradáshoz.

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább