Doll: "Megkaptuk a büntetésünket!"

Doll: "Megkaptuk a büntetésünket!"

, Kiss Tibor Noé

NB I., 27. forduló

A Fradi idei szezonjának vége, a Honvédnál már az utolsó fordulóra készülnek. NB I-es összegzésTeljes az összeomlás a Ferencvárosnál. A klub honlapján rózsaszínű reklám villan fel (Fradi Sas szurkolói díjcsomag), s különben is minden színes, de a valóság olyan szürke, mint azok a régi fotók, amelyek a múltidéző cikkben tárulnak elénk (például a csapat 1927-es kerete). A klub feleleveníti a Húsvéti Serleg történetét: a trófeáért 1908 és 1964 között 33 alkalommal küzdöttek eleinte csak magyar, majd külföldi csapatok is. A Fradi itt is rekorder: 15 kiírásban győzött. Arról, ami most történik, túl sok szó nem esik, következik a Gyirmót elleni meccs, érjük be ennyivel.

 

A jelen keserű. A bajnoki címvédő az utolsó négy bajnokiján mindössze egy pontot szerzett, s múlt héten kétszer is kikapott, előbb a Pakstól 3:1-re, majd hazai pályán a Vasastól 2:1-re. Most már nem az a kérdés, hogy megvédi-e címét a Fradi, hanem inkább az, hogy a csapat eléri-e a dobogót vagy a nemzetközi kupainduláshoz szükséges negyedik helyezést. Üllői úti győzelmével a harmadik helyen álló Vasas jelenleg öt ponttal előzi meg a Ferencvárost. A Vasas elleni vereség a szokásosnál is lehangolóbb volt: viszonylag jó első félidőt követően a Fradi a szünet után kapott két gólt (a második előtt Oliver Hüsing óriási luftot rúgott), majd csendes apátiába fulladt a meccs, a Nalepa-piros végleg eldöntött mindent. Nem ehhez szoktak a Fradinál.

 

„Nehéz egy ilyen mérkőzést követően pozitív dolgokról beszélni. Felfoghatatlan, hogy a kapott gólokra mennyire passzívan reagáltunk, mi is hozzásegítettük az ellenfelet a győzelméhez. Sok minőséget veszítettünk a nyáron, nem hiszem, hogy mentális probléma lenne a csapatnál. Némelyik játékosban nincs több, mint amennyit nyújt, így ez egyértelműen minőségi probléma. Megkaptuk a büntetésünket némelyik sikertelen transzferért” – ezek Thomas Doll edző csalódott szavai, és ez az önkritika idén nem volt jellemző a ferencvárosiakra. Nagyon úgy tűnik, hogy a csapat lassan lerombolja azt, amit Thomas Doll érkezése után felépített.

 

A Honvéd viszont tovább folytatja a menetelést a bajnoki cím felé. A csapat 2:0-ra verte az utóbbi időben kiváló formát mutató Paksot, s mivel a Videoton nem bírt odahaza a Mezőkövesddel, Marco Rossi csapata visszavette az első helyet a táblázaton. „Öt kupadöntőnk van hátra addig, amíg az utolsó fordulóban találkozunk a fehérváriakkal. Ha akkor előttük vagyunk vagy legrosszabb esetben két ponttal mögöttük, igazi bajnoki döntőt vívhatunk. Itt, a Bozsik-stadionban” – lelkendezett az olasz edző. Reméljük, így alakul, mert akkor az utolsó fordulóban tényleg óriási meccs következne.

 

 

A forduló játékosa: Zsótér Donát (Honvéd)
Alighanem a szezon egyik legszebb gólja volt: egy paksi védő által a levegőbe fejelt labdát Zsótér bal lábbal, kapásból bombázott be a léc alá.

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább