Cristiano Ronaldo, a különbség!

Cristiano Ronaldo, a különbség!

, Kiss Tibor Noé

Real Madrid–Atlético Madrid 3:0

Nem mondhatni, hogy az Atlético Madridnak túl sok szerencsét hoznának a Real Madrid elleni mérkőzések a Bajnokok Ligájában



Sorozatban ez a negyedik idény, amikor a két madridi együttes összefut tavasszal, és most is a királyiak lehetnek elégedettek. De még mennyire! A BL-elődöntő odavágóján a Real Madrid 3:0-s győzelme azt jelenti, hogy Zinedine Zidane csapata fél lábbal már ott érezheti magát az idei kiírás döntőjében.

 

A két csapat sorozata a 2014-es fináléval kezdődött, amikor a Real a rendes játékidő utolsó pillanataiban egyenlített, majd a hosszabbításban 4:1-es győzelmet aratott a széteső Atléti ellen. Egy évvel később a negyeddöntőből a Real 1:0-s összesítéssel jutott tovább, majd következett a tavalyi döntő, ahol a Real Madrid tizenegyesekkel szerezte meg a trófeát.

 

A keddi, Bernabéuban rendezett mérkőzésen nyoma sem volt az elmúlt évek kiegyenlített csatáinak. Igaz ugyan, hogy az első Real-gól furcsa körülmények között esett. Az első beadásnál a lesen álló Ronaldo felé szállt a labda, de a csatár nem avatkozott játékba. Az előle kifejelt labda aztán visszakerült az ötösre, ahol megint Ronaldo volt az úr, 1:0. S az is igaz, hogy a második félidő elején a királyiak alig jutottak el az Atlético kapujáig – csakhogy az Atléticóban nem volt igazi átütőerő, sőt, a Simeone-csapat a hajrára szétesett. A madridi kontrák közül akár több is góllal zárulhatott volna, végül azonban „csak” 3:0-ra nyertek a hazaiak. Ronaldo előbb egy parádés lövéssel vette be Oblak kapuját, majd egy mintaszerű kontra (Vázquez beadása! Casemiro labdaátlépése!) után passzolt a hálóba. Nehéz lenne bármilyen kapaszkodót találniuk az Atlético szurkolóinak a visszavágó előtt. Diego Simeone csapata ezúttal fásultnak és lassúnak tűnt a Real Madridhoz képest.

 

Közhelynek tűnik, de a két csapat között az igazi különbséget Cristiano Ronaldo jelentette. Elképesztő, amit a portugál futballista ezekben a hetekben produkál. A Real utolsó három Bajnokok Ligája-meccsén nyolc gólt szerzett (2, 3, 3), így már tíznél tart az idei BL-szezonban. Alighanem két meccse van még arra, hogy megelőzze  a 11 gólos Messit. Ha ez összejönne neki, azzal ő lenne az első futballista a BL története során, aki egymás után ötször szerzi meg a sorozat gólkirályi címét. S még egy egészen durva adat: a Bajnokok Ligájában eddig 135 csapat szerepelt, s ezek közül 113-nál Ronaldo egymaga többször volt eredményes (103 gól). A listára nézve feltűnik, hogy CR7 olyan együtteseket előz meg, mint a Benfica, a Manchester City vagy a Roma.

 

A 0:3 után az igazi harcosként ismert Diego Siemone is lehangoltan nyilatkozott csapata esélyeiről. „A jövő héten megpróbáljuk végrehajtani a lehetetlent. Mi vagyunk az Atlético Madrid és talán, nagyon-nagyon talán képesek is leszünk rá” – mondta a tréner. Hát, nagyon-nagyon talán, ez találó.

 

A nap játékosa: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Stat, stat, stat: az utolsó 12 lövéséből gól lett a BL-ben, és ő az első focista, aki két egymást követő kieséses BL-mérkőzésen képes volt triplázni. 

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább