„Csodás stadionban nagyszerű meccs”

„Csodás stadionban nagyszerű meccs”

, Kiss Tibor Noé

Nem csodálkozunk azon, hogy úgy alakult, a jövő heti Honvéd–Videoton meccsen dől el a bajnoki cím sorsa. FUTBALLÜNNEP következik, hangolódjunk rá mi is. Kevés felemelőbb dolog van a Nemzeti Sport vélemény-rovatánál. Megkockáztatom: depresszió ellen fel kellene írni orvosságnak egy-egy Sinkovics- vagy Malonyai-cikket. Optimizmus, optimizmus! Ez a jelszó. Szombati jegyzetében Malonyai Péter lírai utalásokkal vezeti fel írását (dinnyehéj & József Attila), amelyben a 32. forduló és a bajnokság végkimenetelének lehetséges verzióit veszi számba. Hihetetlen életigenlés! Íme: „A lényeg, van mit figyelni ma és egy hét múlva – így lesznek a tucatmeccsekből figyelemre méltó sportesemények” – szerzőnk nemcsak lelkes, hanem a jövőbe is lát!

 

Az utolsó előtti forduló rangadóira ugyanis nehéz lenne csak annyit mondani, hogy tucatmeccsek voltak. Debrecen–Honvéd 2:5, Videoton–Ferencváros 4:1!!! Fordulatos, gólgazdag, színvonalas mérkőzések voltak ezek, igazi „sportesemények”. Mindenki harcolt, küzdött, szívét-lelkét beleadta a futballmérkőzésbe. A Fradi olyannyira keményen ellenállt, hogy még a vezetést is megszerezte, meglepve ezzel saját edzőjét, Thomas Dollt is… Aztán helyreállt a világ rendje, a Videoton fordított. De nem volt baj a Lokival sem! Kaptak öt gólt hazai pályán? Ó, semmi baj, fiúk! Nagy dolog ám az, hogy hiába vezetett már 3:0-ra is a Honvéd, a debreceni focisták „nem estek apátiába”, írja az NSO vasárnapi jegyzetelője, Deák Zsigmond. Mégiscsak sportemberek ők, a legnemesb’ fajtából! Szerzőnk értékelése lenyűgöző: „Csodás stadionban nagyszerű meccs, mi kellhet még?”

 

Például néző kellene még, jegyeznénk meg halkan, de azzal talán megint csak mi lennénk azok, akik Malonyai kolléga szerint a kákán keresnénk a csomót, megveszekedett pesszimisták, beszólogatók, egyebek. Szóval, tényleg, annyira boldoggá tesz minket is, hogy a magyar bajnokság végkimenetele hónapok óta megbízhatóan és kiszámíthatóan halad a meghatározott irányba: az utolsó fordulóban következő Honvéd–Videoton mérkőzésen dől majd el a bajnoki cím sorsa. Kár, hogy nem lehet menet közben megváltoztatni a versenykiírást, játszhatna a két csapat, mondjuk, mindjárt oda-visszavágós mérkőzést is az aranyért – a dolgozó magyar nép még több színvonalas sporteseményt érdemel. Persze, a futball ünnepéig (Honvéd–Videoton, május 27., 19 óra, Bozsik Stadion) még rengeteg idő van vissza, a mosónők mosnak, a pályamunkások vonalaznak, a marketingesek akciókat hirdetnek iskolás csoportok számára, s a szorgos sportújságírók számára is lesz feladat, nem kevés: fel kell kelteniük és fenn kell tartaniuk a közfigyelmet a BAJNOKI DÖNTŐ előtt.

 

 

A forduló játékosa: Tállai András (Mezőkövesd)

Egy örömhír, a várakozás napjaira. Szombaton a Mezőkövesd egy 92. percben szerzett góllal 3:2-re megverte a Paksot, így eldőlt, hogy Tállai András NAV-elnök csapata bent maradt az első osztályban. Csudijó!

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább