Angol gólokban tobzódunk

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

BL-csoportkör

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.



Sokáig csak erőlködött a Bajnokok Ligájában a Manchester City, de nem tudott belépni a topcsapatok szűk elitjébe. Ez idén megváltozni látszik. A City április óta nem kapott ki, azóta ötöt rúgott a Liverpoolnak (a Crystal Palace-nak két bajnokin tizet, a Watfordnak ugyancsak két meccsen tizenegyet), a Bajnokok Ligájában pedig négyből négyet nyert, az olasz bajnokságban ellentmondást nem tűrő módon menetelő Napolit a hazai 2:1 után idegenben 4:2-re győzte le szerdán. Persze, szenzációs meccs volt, egy nagyon erős Napolival, nem véletlenül dicsérte agyba-főbe egymást Pep Guardiola és Maurizio Sarri – az igazi szenzáció azonban a Manchester City. Ahogy az angolok a harmadik és a negyedik gólnál lekontrázták az egyik leggyorsabb európai csapatnak számító Napolit, vagy ahogy a 84. perc után egyérintőzve tartották a labdát, hogy a 92. percben megadják a kegyelemdöfést az olaszoknak… Ez mesteri volt. A különdíj (Guardiola mellett) Kun Agüeróé, aki megszerezte a 178. gólját a City színeiben, ezzel ő a klub abszolút gólkirálya. A ManCity továbbjutott, a Napoli helyzete viszont drámaira fordult. Az olaszoknak legközelebb mindenképpen le kell győzniük hazai pályán a Sahtart, s ha ezt a donyeckiek 2:1-es hazai sikerét felülmúlva teszik, akkor az utolsó fordulóban még amiatt is kell imádkozniuk, hogy a City idegenben is megverje az ukrán csapatot, miközben az olaszok is nyernek Rotterdamban.

 

De nemcsak a City szenzációs, hanem az angol csapatok úgy általában. Idén öt együttesük képviseli magát a Bajnokok Ligájában, és a tegnapi Roma­–Chelsea volt az egyetlen meccs, amelyen angol csapat idén kikapott. Különben a mérleg lenyűgöző: 15 győzelem, 4 döntetlen, 1 vereség. A City mellett továbbjutott a Tottenham is, amely (csekélység…) a Real Madridnak tartott focisulit a Wembleyben. Ott is volt szélvészgyors támadás utáni kontragól, Dele Alli remeklés meg egy kis szerencse (az első gólt les előzte meg, a másodiknál megpattant a labda). Ez a Real nem a tavaszi Real, a Girona elleni bajnoki vereség, a bajnoki táblázaton a Barcával szembeni nyolcpontos hátrány és a BL-bukdácsolás nem véletlen. Szerdán a Liverpool is focizott, és a maribori hetes után az angolok picit megsajnálták a szlovén csapatot, az Anfield Roadon egy nyugis 2:0-t láthatott a publikum. Sokat elmond a mérkőzésről a következő adat: a Pool játékosai az első félidőben 83 százalékban birtokolták a labdát. Ezzel együtt a vörösök még nem dőlhetnek hátra: ha a következő körben veszítenek a Sevilla otthonában, akkor várhatóan ki-ki meccs vár rájuk az utolsó körben a Szpartak Moszkvával szemben. Jó, ez azért annyira mégsem ijesztő.

 

Magyarjaink közül Gulácsi Péter végigvédte a Porto–Lipcse meccset (3:1), Sallai Roland csereként lépett pályára a Dortmund–APOEL (1:1) találkozón a vendégeknél. A Lipcse és a Dortmund révén folytatódik a német csapatok mélyrepülése a nemzetközi porondon, a továbbjutásra mindkét csapatnak inkább csak matematikai esélyei vannak. A Red Bullnak mondjuk 30 százalék, a Dortmundnak fél – a Borussiának előbb meg kéne vernie a Realt Madridban, majd reménykedni abban, hogy a spanyolok kikapnak az APOEL-től. Ez azért science fiction a javából.

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább

Az angol klubfoci megint szép lesz?

, Kiss Tibor Noé

Az angol klubfoci megint szép lesz?

Tavaly egy angol csapat (a Leicester…) jutott be a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában, idén feljövőben a brit csapatok. A ManCity és a Tottenham simán győzött, ikszelt a BL-be visszatérő Liverpool.

Tovább