Mi a különbség Marek Hamsík és Gyurcsó Ádám között?

Mi a különbség Marek Hamsík és Gyurcsó Ádám között?

, Kiss Tibor Noé

Izgalmas kérdés, ugye?



Olasz sajtóértesülések szerint Marek Hamsík kikerült a Napoli labdarúgócsapatának keretéből. A szlovák válogatott játékos felmentést kapott az edzések látogatása alól, és kihagyja az együttes idén hátralévő két mérkőzését. A lap beszámolója szerint a csapat  vezetőedzője leült Hamsíkkal, és közölte vele, hogy nem elégedett az edzésmunkájával, valamint a mérkőzéseken mutatott teljesítményével, ezért a továbbiakban nem számol vele. A futballista barátnőjének Instagram-bejegyzése alapján a pár már Pozsonyban tartózkodik.

 

A hír majdnem igaz, csak pár dolgot cseréltünk ki benne. Nem Nápoly, hanem Szszecin; nem Pozsony, hanem Budapest; és nem Hamsík, hanem Gyurcsó. Merthogy bizony Gyurcsó Ádámról, a Pogon Szczecin szélsőjéről van szó. Egy héttel ezelőtt még csak pletykának tűnt a hír, bár az Instagram sosem hazudik, Gyurcsó és barátnője már akkor is Budapesten tartózkodott. Mára biztossá vált a pletyka, Gyurcsó távozik a lengyel klubtól, ahol az előző idényben 5 gól mellett 10 asszisztot jegyzett – az idei mérlege 18 meccsen 2/2.

 

Valahogy meglepő is lenne Hamsíkról vagy más közép-kelet európai játékosról ilyesmiket olvasni, tőlük nem ezt szoktuk meg. Se szeri, se száma azoknak a magyar focistáknak, akiket idő előtt hazaküldenek külföldről, Nagy Dominik rúdja is kifelé áll Lengyelországból, a Legia szabadulna tőle télen, Lovrencsics Gergő pedig már korábban visszaigazolt a Fradiba Poznanból. (Szomorú hír: Nagy Ádámot is lepasszolná a Bologna.) S hogy mennyire nem véletlenek ezek a sztorik, arra Gyurcsó a legjobb példa. Nemcsak a novemberben kinevezett Kosta Runjaic volt elégedetlen vele, a korábbi tréner, Maciej Skorża már szeptemberben arra panaszkodott, hogy egy 19 éves játékossal szemben Gyurcsó képtelen volt betartani a taktikai utasításait.

 

De ok, hagyjuk Hamsíkot, ő világklasszis. A Gyurcsó távozásáról szóló hírt éppen az Atalanta–Lazio meccs közben olvastam el a neten. Elsőre csak legyintettem, különben is szuperjó meccs volt. Aztán az egyik oldalon Josip Ilicic (szlovén), a másikon Szergej Milinkovics-Szavics (Szerbia) lőtt két gólt. És milyen gólokat – aki nem látta, keressen rá! A Lazióban pályán volt még Adam Marusic (montenegrói), Senad Lulic (bosnyák) és Stefan Radu (román), a cserepadokat nem is mondom. A szünetben bejátszották a Bologna–Juventus meccs összefoglalóját, ahol Miralem Pjanic szerzett egy gólt, majd adott egy gólpasszt Mario Mandzukicnak. Nagy sóhaj. Kezdődik a második félidő, nézem a két kapust. Strakosha (Atalanta) és Berisha (Lazio), mindkettő albán. Kurvanagy sóhaj.

 

Válaszolja már meg valaki a kérdést, hogy őket miért nem küldik haza Olaszországból? Miért nincs gond az edzésmunkájukkal meg a hozzáállásukkal? Én inkább megtartom magamnak a saját válaszomat.

További cikkek a rovatban

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

, Kiss Tibor Noé

Leekens, a jól helyezkedő kalandor?

Néhány nappal ezelőtt olvastam el az Index interjúját Georges Leekens-szel, a magyar válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitányával. Azt hittem, káprázik a szemem, és még mindig nehezen tudom értelmezni az olvasottakat.

Tovább

Very Important Drukker

, Benedek Szabolcs

Very Important Drukker

Szóval az történt, hogy péntek reggel fölhívtak az MLSZ-től, hogy a Szurkolói Klub szokásos internetes totóján én nyertem meg a VIP-belépőt. Beszámoló a Groupamából, a Magyarország–Costa Rica meccsről.

Tovább

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

, Kiss Tibor Noé

Siralomvölgy, ez a mi hazánk

Búsongunk, gyanakszunk, utálkozunk, irigykedünk. Siralomvölgy, jelen pillanatban ez a mi hazánk.

Tovább

Védőháló – nélkül…

, D. Bányász Gergő

Védőháló – nélkül…

…párszor már vérig sértettek, mióta szúr a borostám, de olyan sunyi, aljas érzést csak ritkán jegyzek fel, mint amit az idegenbeli meccseken szoktam a füzetembe írni – betelt a füzetem!

Tovább

"Egyet béengedek úgyis"

, Kiss Tibor Noé

"Egyet béengedek úgyis"

Székelyföldön nyaraltunk, szembe jött velünk egy plakát, így hát meccsre is mentünk. Megérte. Zeteváralja–Székelyvarság rangadó a román kupában.

Tovább

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

, Zelei Dávid

Öt pontban a Vidi elmúlt hetéről

Az elmúlt hét napban a Videoton megnyerte harmadik körös EL-párharcát a Bordeaux ellen, elkerülte a legnehezebb ellenfeleket a playoffkör sorsolásán, majd idegenben megverte a Mezőkövesdet.

Tovább

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

, Kiss Tibor Noé

Őrült hajrá vagy fogadási csalás?

Feltűnően sok sorsdöntő gól születik az NB I-es mérkőzések utolsó perceiben? Egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem az a csapat győz, amelyik megszerezte a vezetést? Átböngésztük az elmúlt tizenhat NB I-es szezon mérkőzéseit, és meg kellett állapítanunk, hogy a magyar bajnokságban újabban tényleg töb…

Tovább

Gera, ne csússz be!

, Kiss Tibor Noé

Gera, ne csússz be!

Három magyar csapat maradt versenyben a nemzetközi kupákban, és az, amit láttunk tőlük ezen a héten, valamivel jobb, mint az utóbbi évek termése. A rémálom-meccsek (Tirana, Torpedo Zsodino, Zseljeznicsar) ezúttal elmaradtak.

Tovább

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

, Nagy Dániel

Kikaptunk, benne van, lesz jobb

Magyarországon, nem kell aggódni azért, hogy a futball lekerül esetleg az újságok címlapjáról. A „magyarfoci”, így egybe, hallatni akar magáról, azt akarja, hogy róla beszéljenek, önző egy teremtés.

Tovább

"Az Európa Liga nem prioritás"

, Zelei Dávid

"Az Európa Liga nem prioritás"

A ’90-es, 2000-es években, egy mostaninál jóval szerényebben dotált, gyenge bajnokságban, ahol még önkormányzatok és szponzorok próbálták több-kevesebb sikerrel összedobni a következő szezonra valót, minden átigazolási időszak úgy kezdődött, hogy a kupaszereplést érő helyen végzett csapatok edzői, v…

Tovább