Hiányzik egy tőrőlmetszett bunkó

Hiányzik egy tőrőlmetszett bunkó

, Kiss Tibor Noé

Kiss Tibor Noé titkon még reménykedik abban, hogy Olaszország megnyeri a 2018-as világbajnokságot. Év végi körkérdés, 1. részVálaszok a körkérdésre >>>

 

Mi volt a 2017-es év legszebb, futballal kapcsolatos élménye? Ez lehet meccs, gól, hír, könyv vagy csak egy jelenet, egy érzés, bármi.
Az a gól, amit a sepsiszentgyörgyi színészcsapatnak lőttem az íróválogatott tagjaként tavasszal: beléptem egy széles vállú Hamlet mögé, hogy a kapus ne vegyen észre, és gyanútlanul kigurítsa a labdát nekem. A csarnokban egyedül én tudtam, mi történik a következő néhány másodpercben. Mintha megdermedtek volna az emberek, megállt az idő, csak én cikáztam benne kedvemre, szabadon. Csodálatos, mámorító érzés a jövőbe látni. Üres kapus gól lett. Ha pedig „igazi” foci, akkor a tavaszi Juve–Barcelona és az őszi Roma–Chelsea, amikor el lehetett hinni, hogy lesz még újra komoly az olasz klubfoci.

 

Melyik volt számodra az év csapata és ki volt az év játékosa?
Az év csapata a Napoli, mert ezek a srácok néha magukkal tudnak ragadni. Életteli a Liverpool is, tetszik az Atalanta meg az izlandi válogatott. Játékosokért újabban már nem tudok annyira lelkesedni. Hiányoznak az olyan underground figurák, mint amilyen mondjuk Prosinecki volt. Vagy a tőrőlmetszett bunkók: Hagi, szűzanyám! Most Nainggolanban látom a potenciált, mögötte nagy az űr. Legjobb nekem most nem volt, hacsak nem Cristiano Ronaldo. De akkor inkább Gómez Bergamóból.

 

Szerinted ki lenne az ideális szövetségi kapitány a magyar válogatott számára?
Talán Marco Rossi. De ő sajnos külföldi, ami nem válik előnyére. Én inkább magyar edzőkre bíznám az irányítást, mert ők ismerik a legjobban a hazai viszonyokat, együtt lélegeznek a közeggel, jó a kapcsolatuk az újságírókkal és az sem elhanyagolható szempont, hogy nincsenek nyelvi nehézségeik a játékosokkal. Összefogást! Húzzuk egy irányba a szekeret! Híve vagyok az edzői bizottságoknak, ezért szívesen látnám a kispadon a Csertői Aurél, Bognár György, Urbán Flórián triumvirátust.

 

Mit vársz a kedvenc csapatodtól, játékosodtól jövőre?
Titkon még reménykedem abban, hogy az olasz válogatott valahogy megnyeri az oroszországi világbajnokságot.

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább