Fuss, Jamie, fuss!

Fuss, Jamie, fuss!

, Somos Ákos

Somos Ákos kedvenc csapata az Örkény és a Katona, de azért futballra, főleg angol futballra is emlékszik 2018-ból. Év végi körkérdés, 2. részVálaszok a körkérdésre >>>

 

Mi volt a 2017-es év legszebb, futballal kapcsolatos élménye? Ez lehet meccs, gól, hír, könyv vagy csak egy jelenet, egy érzés, bármi.
Számomra a futball apámat jelentette, aki májusban halt meg. Az utolsó meccs, amit együtt néztünk, a Real-Bayern BL-negyeddöntő volt. És miközben a világ Kassai hibáin hörgött, apu egyszerűen élvezte, hogy egy jó meccset lát. Így fogok emlékezni rá. A halála napján pedig közvetítettem, és akkor rúgta Emre Can az év gólját, ollózva a Watfordnak.

 

Melyik volt számodra az év csapata és ki volt az év játékosa?
Mivel az angol bajnoksággal foglalkoztam év közben, természetesen a Chelsea és Hazard és Conte. De a Real Madrid BL-döntős játéka és elképesztő királyi önbizalma még egy Juventussal szemben is, szintén lenyűgöző volt.

 

Szerinted ki lenne az ideális szövetségi kapitány a magyar válogatott számára?
Dárdai Pál, nagyon helyesen, koncentráljon csak saját karrierjére a magyar futball helyett. Így viszont nem nagyon marad senki komolyan vehető jelölt. De mivel félmegoldásnak, "hátha bejön" alibinek nincs értelme, olyan ember kell, aki minden vitán felül adu ász, aki amihez nyúl, arannyá változik a keze alatt. Úgyhogy marad kettő: Pep Guardiola és Mészáros Lőrinc. Az illetékesekre bízom, melyikkel kezdik meg a tárgyalásokat.

 

Mit vársz a kedvenc csapatodtól, játékosodtól jövőre?
Az én kedvenc csapatom a Katona és az Örkény társulata, tőlük biztosan megkapom jövőre is, amit várok. Na jó, ha kommentátorként lehet kedvencem, legyen Jamie Vardy, akitől ugyanazt várom, amit mindig: fuss, Jamie, fuss!

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább