Csak a Kispest!

Csak a Kispest!

, Benedek Szabolcs

Benedek Szabolcs 24 éve várta azt a napot, ami tavasszal eljött: bajnok lett a Honvéd. Más számít? Év végi körkérdés, 3. részVálaszok a körkérdésre >>>

 

Mi volt a 2017-es év legszebb, futballal kapcsolatos élménye?
Természetesen az a május 27-ei este, amikor a Honvéd minden várakozást fölülmúlva megnyerte a bajnokságot. Azt tudjuk, hogy mikor volt legutóbb ilyen: 24 éve. De mikor volt utoljára telt ház a Bozsik Stadionban? Döbbenetes látvány, elképesztő hangulat. Erre szokás azt mondani, hogy régi idők focija. Aztán az arcokon az örömön túl a félszeg csodálkozás: tényleg megtörtént? Mintha nem merte volna elhinni senki, az őszi vergődést látva talán azóta se, hogy megtrollkodtuk a bajnokságot.

 

Melyik volt számodra az év csapata és ki volt az év játékosa?
Lásd fent. Plusz Lanzafame, aki nélkül... ebbe ne gondoljunk bele. Ne legyünk racionálisak. A futball se az.

 

Szerinted ki lenne az ideális szövetségi kapitány a magyar válogatott számára?
Nyugodtan be lehet nyújtani az óvást elfogultságom okán, de itt meg akkor is Rossit nevezem meg. Mostanra jókora közhelyként hangzik, ám tényleg az van, hogy szisztematikus munkával épített föl egy olyan játékosállományból bajnokcsapatot, amely nem a legerősebb volt a mezőnyben, a klub is a szegényebbek közé tartozik, viszont mindenki tudta a helyét, azt, hogy mit kell játszania (Rossi pedig azt, hogy ki mire képes), és mindenkit fűtött az edzőtől átragadt, olaszos temperamentumú lelkesedés. Marcót ráadásul a közönség is elfogadta és szereti.

 

Mit vársz a kedvenc csapatodtól, játékosodtól jövőre?
Évtizedek óta alapvetően a stabil bennmaradást várom, minden más olyan, mint amikor a gyerekeim kibontják a Kinder-tojást: meglepetés, mi lesz.

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább