Nem rossz ötlet Georges Leekens

Nem rossz ötlet Georges Leekens

, Baumstark Tibor

Év végi körkérdés, 2017, 5. rész

Baumstark Tibor szerint Brignoli, Buffon, C. Ronaldo és Dárdai – de szerinte Georges Leekens sem feltétlenül rossz választás.  Év végi körkérdés, 5. rész.Válaszok a körkérdésre >>>

 

Mi volt a 2017-es év legszebb, futballal kapcsolatos élménye? Ez lehet meccs, gól, hír, könyv vagy csak egy jelenet, egy érzés, bármi.

Közeli az élmény: Brignoli kapus hosszabbításban szerzett fejesgólja a Milan ellen. Egészen szürreális jelenet volt, amivel ráadásul minden idők leggyengébb Serie A-csapata, a Benevento megszerezte első pontját az élvonalban, valamint sikerült elrontani Gennaro Gattuso edzői bemutatkozását is. Abban a jelenetben minden megtalálható volt, ami szerethető a futballban.

 

Melyik volt számodra az év csapata és ki volt az év játékosa?

Az év csapata számomra a Juventus volt, amely egy félidőt leszámítva tökéletes idényt produkált. Sajnos azt az egy rossz félidőt épp a Bajnokok Ligája-döntőjében játszotta a csapat, pedig addig egészen zseniális volt, ahogyan Allegri ismét egy forradalmi taktikai újítással egy könyörtelen gyilkológépezetté formálta az átalakított keretet.

 

Nem lehet kérdés, hogy az év játékosa Cristiano Ronaldo volt. Aki csak a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában tíz gólt szerez, megérdemel minden elismerést.

 

Szerinted ki lenne az ideális szövetségi kapitány a magyar válogatott számára?

Kézenfekvő válasz Dárdai Pál. Nála jobb kapitányt jelenleg nem találhatnánk, de ő nyilván nem elérhető számunkra, ahogyan Pep Guardiola, Carlo Ancelotti vagy Jose Mourinho sem. Szerintem olyan edző kell, aki tapasztalt; utat tud mutatni a játékosoknak, és még inkább a kollégáknak. Ilyen szempontból nem tartom rossz ötletnek George Leekens kinevezését.

 

Mit vársz a kedvenc csapatodtól, játékosodtól jövőre?

Hiába csalódtam már ezerszer, még mindig töretlenül optimista vagyok a magyar válogatott szereplésével kapcsolatban. Jövőre megkezdődik egy új sorozat, a Nemzetek Ligája. A kezdeményezés nekem tetszik, van egy új sorozat, amelyben reménykedhetünk és számolgathatunk… Kedvenc aktív játékosom, Gianluigi Buffon várhatóan visszavonul, úgyhogy próbálom kiélvezni az összes percet, ami a pályán tölt még.

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább