Csak vállalhatatlan meccs ne legyen

Csak vállalhatatlan meccs ne legyen

, Illés Róbert

Illés Róbert már kevéssel is beérné a magyar válogatottól. A csúcs: ManCity. Év végi körkérdés, 7. részVálaszok a körkérdésre >>>

 

Mi volt a 2017-es év legszebb, futballal kapcsolatos élménye? Ez lehet meccs, gól, hír, könyv vagy csak egy jelenet, egy érzés, bármi.

Furcsamód az idei év legnagyobb gólja egy réges-régi klasszikus volt számomra. Totti könnyes búcsúja után tisztelgésül megnéztem egy videót az összes Romában lőtt góljáról, és mintha áramütés ért volna, amikor ismét szembejött az a jól ismert, mégis elfeledett, irgalmatlan kapáslövése a Sampdoria ellen. 

 

Melyik volt számodra az év csapata és ki volt az év játékosa?

Az év csapata számomra a Manchester City, az őszi teljesítményük még a Real tavaszi BL-produkcióját is elhomályosítja – a legkiegyensúlyozottabb, leggazdagabb, legjobb edzőket és játékosokat mágnesként vonzó PL mezőnyét nem egyszerűen oktatták, hanem kizsigerelték,felkoncolták, lemészárolták. Az év játékosa nálam Buffon, a védései mellett azt is fantasztikus teljesítménynek tartom, hogy 40 évesen képes őszintén sírni egy elveszített párharc után.

 

Szerinted ki lenne az ideális szövetségi kapitány a magyar válogatott számára?

Az ideális szövetségi kapitány nemzetközileg jegyzett szakember, aki mindig nyer, tud magyarul és gyerekkora óta Felcsút-szurkoló. A kritériumoknak megfelelő jelölt híján én Bölönit választanám, garantált 6 éves szerződéssel.

 

Mit vársz a kedvenc csapatodtól, játékosodtól jövőre?

A magyar válogatottól azt várom, hogy hozzon le egy évet vállalhatatlan meccs nélkül, nem baj, ha nem nyernek mindig, csak ne kelljen szégyenkeznem egyetlen mérkőzés után se azért, mert a csapatom csak ennyire volt képes (megizzadni). Urbán Flóritól azt várom, hogy jövőre is kiad egy könyvet, amelyben leírja, hogyan reformálná meg nem csak a magyar labdarúgást, hanem az egész országot, és külön kitér arra is, hol a nők helye.

További cikkek a rovatban

Szenvedély, szív, hivatás, haza

, Kukorelly Endre

Szenvedély, szív, hivatás, haza

Kukorelly Endre emlegeti a Fradit, Varga Zoltán és a horvátokat – meg az unalmat. Év végi körkérdés, 18. rész

Tovább

X Professzor a mutánsok élén

, Horváth Béla

X Professzor a mutánsok élén

Horváth Béla szerint X Professzor lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Év végi körkérdés, 18. rész.

Tovább

A foci ereje

, László Ágnes

A foci ereje

László Ágnes (a "Kislány, nagy foci" blog szerkesztője) a barcelonai élményekről, az egyiptomi és angol hősökről és a manchesteri buszozásokról. Személyes válaszok. Év végi körkérdés, 17. rész.

Tovább

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

, Zelei Dávid

Videoton, Hoffenheim, Tatabánya!

Zelei Dávidnak a Vidiről vannak jó emlékei 2017-ből: a Bordeaux elleni siker tényleg óriási volt. A folytatást hagyjuk, inkább hajrá, Tatabánya! Év végi körkérdés, 16. rész.

Tovább

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

, Sánta Szilárd

Andrés Iniestától Ferenc pápáig

Sánta Szilárd számára Andrés Iniesta „a futballista”. Ferenc pápa pedig az ideális szövetségi kapitány. Év végi körkérdés, 15. rész.

Tovább

Coutinho maradjon, kösz!

, Gazdag József

Coutinho maradjon, kösz!

Gazdag József szerint Vinnie Jones lenne az ideális választás a magyar szövetségi kapitányi posztra. Különben pedig: Liverpool forever! Év végi körkérdés, 14. rész.

Tovább

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

, Purosz Leonidasz

Mikor él át egy Real-drukker ilyet?

Purosz Leonidasz az Udinese feltámadásának örül a legjobban, de a szövetségi kapitány kérdésében bizonytalan. Éljen az olaszos tiki-taka! Év végi körkérdés, 13. rész.

Tovább

Hátha majd most! Hahaha!

, Kiss László

Hátha majd most! Hahaha!

Kiss Lászlónak nem sok öröme volt idén a futballban (Juve-kudarc a BL-döntőben, Olaszország lemaradása a vb-ről), de az év csapata kárpótolta mindenért. Év végi körkérdés, 12. rész

Tovább

Szeretném tovább csodálni a játékukat

, Focitipp Official

Szeretném tovább csodálni a játékukat

Egressy Zoltán a Barcelona fanatikusa, vagyis nem nagyon érdekli, hogy a Real Madrid hány trófeát nyert idén (sokat). Év végi körkérdés, 11. rész.

Tovább

Futballkapitány? Kemény Dénes!

, Máté Gábor

Futballkapitány? Kemény Dénes!

Máté Gábor nem sémákban gondolkodik, szerinte Kemény Dénest kellett volna kineveznia magyar fociválogatott élére. És még: az új Messire várva. Év végi körkérdés, 10. rész

Tovább