A világ leghülyébb csele és egyéb nyalánkságok

A világ leghülyébb csele és egyéb nyalánkságok

, focitipp.hu

Boldog születésnapot

Fogadjunk, hogy nem láttak még olyan cselt, ami most következik. Ajánljuk még Jose Mourinho performanszát és Robinho biciklicseleit. Zenei ajánlatunk Mike Patton és az ő összes őrülete. Öveket becsatolni, bukósisakot fel, hardcore videók következnek.



Dunát lehetne rekeszteni a videókból, amelyeken idétlen szituációkat láthatunk. Andrej Kancselszkisz azonban olyan trükköt próbált bevetni, amellyel nemcsak ámulatba ejtette a Goodison Park közönségét, de alkalmat ad nekünk is arra, hogy ezzel köszöntsük őt 38. születésnapján, melyet szerdán ünnepelt.

Kancselszkisz "csele"


Mondhatnak bármit José Mourinhóról, egy biztos, hogy egy zseni. Egyszer azt kérdezték tőle, hogy mennyire érzi stresszesnek az életét. Azt felelte, hogy neki nincs stressz az életében. Akik létminimumból próbálnak két gyereket felnevelni, azoknak stresszes. Ami pedig tény: amióta elment a Chelsea-től, a Kékek iránti érdeklődés nagyságrendekkel lecsökkent. José Mourinho tegnap múlt 44 éves.

José Mourinho


Egy önző, felfuvalkodott hólyag - mondják ezt sokan Arjen Robbenről. Mi tagadás: az ifjú holland sokat tett azért, hogy ez a kép alakuljon ki róla. A születésnap azonban mindig komoly fordulópont egy ember életében. Bízzunk benne, hogy Robben is számvetést készít, és egy kicsit lehiggad. Mi pedig egy olyan gólját választottuk ki, amelyet még a PSV színeiben szerzett, alig 20 évesen. Szerdán még csak 24 múlt.

Robben-gól


A kis mitugrász lassan-lassan sztárfutballistává vált. Az áttörés a tavaly nyári Copa Americán történt meg, amikor hat találattal a torna gólkirálya lett. A focitipp inkább értékel egy szép passzt, mintsem egy öncélú cselt. De egy születésnapon (24) kivételt tehetünk. Mint most Robinhóval.

Robinho-cselek


Sir Alf Ramsey. Anglia egyetlen világbajnoki címét az ő vezetésével nyerte. Hogy benn volt-e Hurst lövése, vagy sem? Édesmindegy. Anglia világbajnok lett. Különben is: akkor most a németek lennének négyszeres világbajnokok. Az jobb lenne? Inkább emlékezzünk Alf Ramsey-re, aki kedden ünnepelte volna 88. születésnapját.

Anglia világbajnoki címe (1966)


Maradjunk még egy kicsit az 1966-os világbajnokságnál. Ramsey csapata az elődöntőben Portugáliát verte 2-1-re. A luzitánok szépítő találatát egy mozambiki származású futballista szerezte. Hivatalos neve Eusébio Da Silva Ferreira. A Benfica csapatában 301 meccsen 317 gólt szerzett. Döbbenetes statisztika. A "Fekete Párduc" pénteken ünnepelte 66. születsénapját. Gratulálunk.

Eusébio


Következzen zenerovatunk. Tízes, mi így értékeljük a ma 40. születésnapját ünneplő Mike Patton munkásságát. A legtöbben a Faith No More-ból ismerhetik, de van még egy rakás projektje. Kedvenc zenész-kaméleonunkat megnézhetik öltönyben, a cannes-i tengerparton (Faith No More), de itt van még a Keresztapa zenéjének átirata (Fantomas), egy szám gázálarcban előadva (Tomahawk), egy kis sárkánygyilkolás (Mr. Bungle) és levezetésnek kellemes trip-hop (Lovage). Ha már trip-hop: a műfaj legendája, Robert Del Naja (Massive Attack) is szülinapot ünnepelt a héten. Ennek örömére egy olyan klip következik, amelyben kivételesen ő is látszik. Erős a kínálat, de most se hagyjanak ki semmit és senkit.

Faith No More - Ashes To Ashes NPA


Tomahawk - God Hates A Coward


Mr. Bungle - Goodbye Sober Day


Fantomas - The Godfather


Lovage - Stroker Ace


Massive Attack - Butterfly Caught


A hét eseményei

- Az első Monte Carlo-rally (1911. január 21.)
- Albániában kikiáltják a köztársaságot (1925. január 21.)
- Megérkezik az első kontingens svájci gárdista (150 fő) a Vatikánba, a pápa védelmére (1506. január 22.)
- Kölcsey Ferenc megírja a Himnuszt (1823. január 22.)
- Az első rádióközvetítés egy futballmeccsről: Arsenal-Sheffield United 1-1 (1927. január 22.)
- Svédországban betiltják az aerosolos spray-ket, mert károsítják az ózonréteget (1978. január 23.)
- Hunyadi Mátyást királlyá koronázzák (1458. január 24.)
- Bukarest lesz Románia fővárosa (1862. január 24.)
- Magyarországon új pénzt vezetnek be: a koronát a pengő váltja (1927. január 27.)

A hét szülöttei

- Madách Imre, Az ember tragédiája írója (1823. január 21.)
- Ricardo Zamora, spanyol kapus (1901. január 21.)
- Robert Del Naja (3D), a Massive Attack zenekar alapító tagja (1965. január 21.)
- Phil Neville, angol futballista (1977. január 21.)
- Sir Alf Ramsey, az 1966-os világbajnok angol válogatott szövetségi kapitánya (1920. január 22.)
- Frank Leboeuf, világbajnok francia futballista (1968. január 22.)
- Stan Collymore, angol futballista (1971. január 22.)
- Nakata Hidetosi, japán futballista (1977. január 22.)
- Mohamed Sissoko, mali futballista (1985. január 22.)
- Andrej Kancselszkisz, orosz futballista (1969. január 23.)
- Arjen Robben, holland futballista (1984. január 23.)
- Eusébio, portugál futballista (1942. január 25.)
- Tostao, brazil futballista (1947. január 25.)
- Xavi, spanyol futballista (1980. január 25.)
- Robinho, brazil futballista (1984. január 25.)
- Oscar Ruggeri, argentin futballista (1962. január 26.)
- José Mourinho, portugál edző (1963. január 26.)
- Mike Patton, a Faith No More énekese, a Mr. Bungle és a Tomahawk zenekarok tagja (1968. január 27.)

(kl, ktn)


*****

További cikkek a rovatban

Gólöröm

, D. Bányász Gergő

Gólöröm

Mit kap az a játékos, aki gólöröm miatt leveszi a mezét? Sportszerűtlen viselkedés miatt sárga lapot. Uff

Tovább

Futball a földi pokolban

, Nádudvari Péter

Futball a földi pokolban

Hetvenkét éve, 1945. január 27-én szabadult fel a történelem egyik legnagyobb szégyenfoltjának helyszíne, az auschwitzi lágerkomplexum. A krematóriumok között időnként futballmérkőzéseket rendeztek.

Tovább

Kisbeszéd-töredék a szünetről

Nos, csak a kép kedvéért, kedves magyar bajnokság, jó hír, hogy páran lessük még a monitort, a takarót. Kevésbé jó: nem mindig tudjuk, hogy amit látunk az a valóság, vagy végtelenített felvételről valami régi program. Azaz, hogy élsz e még egyáltalán. Nagygéci Kovács József a "szünetről".

Tovább

„Tengerben a tenger”

Július 14-én, csütörtökön, 66 éves korában meghalt Esterházy Péter író, Esterházy Márton testvére. NAGYGÉCI KOVÁCS JÓZSEF egy személyes történetet idéz fel a futball iránt rajongó EP-ről. Jelen időben beszélünk róla.

Tovább

„Magyaros, csípős”

, Focitipp Official

„Magyaros, csípős”

Állandó posztolónk, SZOMBATHY PÁL újságíró tökélyre fejlesztette a minimált az előzetes esélylatolgatás során. Rövid, de velős. Eb-körkérdések.

Tovább

Magyarország futballban is világirodalmi tényező

, focitipp

Magyarország futballban is világirodalmi tényező

A cím legföljebb azok számára szorulhat némi magyarázatra, akik nem hallottak még a magyar íróválogatottról. Remélhetőleg ők vannak kevesebben. Különösen ama három feledhetetlen famagustai (Észak-Ciprus) nap után, amikor a csapat nemzetközi színtéren is – újra – letette névjegyét. Nem is akárhogy! –…

Tovább

Kőrösi Zoli halálára

, Szegő János

Kőrösi Zoli halálára

Tegnap meghalt egy magyar író, aki szeretett focizni, és tudott is írni a fociról. A logikai láncolatból ne maradjon ki az se, hogy tudott is focizni, és szeretett is írni. Szegő János búcsúzik tőle.

Tovább

Nyerjen könyveket a Focitippel!

, focitipp.hu

Nyerjen könyveket a Focitippel!

Itt a Focitipp nagy könyvnyeremény-akciója. Hat nyertes összesen 18 könyvet nyerhet meg a játékban, amely a Facebookon zajlik.

Tovább

A Professzor visszaemlékezései

, Kiss Tibor Noé

A Professzor visszaemlékezései

Mit tudhatunk meg Andrea Pirlóról a Gondolkodom, tehát játszom című önéletrajzi könyve alapján? Rengeteg mindent – de azért várjuk a folytatást. Könyvkritika.

Tovább

Egy Dózsa-regény vége

, Szegő János

Egy Dózsa-regény vége

Szusza, Bene és Törőcsik – három egykori futballsztár egy fotón. Szegő János új sorozata a kultúrszekcióban: "egy kép alá".

Tovább