Milánói mágusok

Milánói mágusok

, focitipp.hu

Olaszország, 9. forduló

Milan-Inter 3:4

„Minden idők legjobb derbije" - fogalmaztak Olaszországban, nem alaptalanul. A Milan-Inter rangadó hét gólt, negyvenegy kapura lövési kísérletet és majdnem százpercnyi drámát hozott.



Kétszer is nulla

A szombati milánói derbit - az elmúlt években megszokottakkal szemben - az Internazionale várta kedvezőbb helyzetben. A kék-feketék listavezetők voltak, míg a Milan csak a középmezőnyben foglalt helyet, ráadásul az Olasz Olimpiai Bizottság döntésének értelmében a nyáron megbüntetett klubok közül egyedül a piros-feketék pontlevonását nem mérsékelték - a meccs előtt így Maldiniék hátránya 11 pont volt az Interrel szemben. Az sem a Milan mellett szólt, hogy a csapat a legutóbbi két hazai mérkőzésén (Siena, Palermo) nem talált be az ellenfelek hálójába, míg az Inter javuló formát mutatott.

Egy csatár vagy két csatár?

Carlo Ancelotti és Roberto Mancini szombatig tizenháromszor találkozott egymással edzőként: hét Ancelotti győzelem mellett három-három Mancini-sikert és döntetlent jegyzett a krónika. A Milan trénere szakított a megszokott kétcsatáros szisztémával, és a Silvio Berlusconi által gyűlölt egycsatáros felállással küldte harcba csapatát. Bár ez a taktika 2002 őszén a Bajnokok Ligájában és az olasz bajnokságban is tökéletesnek bizonyult, ezúttal totális kudarcot vallott.

Három csatárral null-háromról

Az első félidőben a Milan nehezen törte át az Inter védelmi vonalait, a „vendégek" pedig egy Crespo-fejessel és Sztankovics szezonbeli negyedik bombagóljával elhúztak. A szünetben a mindig megfontolt Carlo Ancelotti kockáztatott: hármas cseréje után Inzaghi helyett Gilardino és Oliveira rohamozta az Inter kapuját. Azonban a csatároknak még labdához érni sem volt idejük, amikor a kilyukadt védelmen átszlalomozó Ibrahimovic már a 47. percben háromra növelte az Inter előnyét.

Második félidő: thriller

Nagyon tévedett, aki azt hitte, ezzel minden eldőlt, mert a meccs csak ezután kezdődött. A Milan negyven perccel a lefújás előtt megindította hosszú hajráját, ami egyes olasz lapok szerint minden idők legjobb derbijét (mások szerint thrillerét) eredményezte. A nagy nyomás eredményeként Seedorf szépített, de Materazzi egy fejessel ismét háromra növelte a kék-feketék előnyét, majd túlzott gólörömért megkapta második sárgáját. Az utolsó húsz percben Julio Cesar parádéit, két gólt (Gilardino, Kaká), egy lesgólt (Gilardino) és a két csapat heroikus küzdelmét láthattuk - a Milan még a 96. percben is egyenlíthetett volna a számára már többször veszni látszó mérkőzésen.

Vereség harminc kapura lövéssel

A San Siro népe annyi eseményt láthatott, mint az utóbbi évek derbijein összesen, a Milan összesen harmincszor próbálkozott kapura lövéssel (az Inter tizenegyszer), és tizenhárom szögletet rúghatott (az Inter egyet sem). A Milan a Palermo után az Inter elleni rangadót is elbukta hazai pályán, márpedig a piros-feketék legutoljára a 2003 decemberében veszítettek el zsinórban két mérkőzést a San Siróban (akkor egy tét nélküli BL-csoportmeccsen a későbbi győztes 2:1-re kikapott a Celta Vigótól, majd bajnoki meccsen az Udinesétől is). A bajnokságban legutoljára 1997 őszén szenvedtek egymás után két vereséget saját pályájukon: a 4. fordulóban a Vicenza (0:1), a 6. fordulóban pedig a Lecce (1:2) tudta elvinni a pontokat a San Siróból.

(ktn.focitipp.milano)

A Serie A állása >>>


AC Milan-Internazionale 3:4
San Siro, 79 000 néző
Milan: Dida - Cafu, Nesta, Kaladze, Jankulovski (46. Maldini) - Gattuso, Pirlo, Ambrosini (46. Gilardino), Kaká, Seedorf - Inzaghi (46. Oliveira)
Inter: Julio Cesar - Maicon, Cordoba, Materazzi, Grosso (61. Figo) - Zanetti, Dacourt (61. Burdisso), Vieira, Sztankovics - Crespo, Ibrahimovic (83. Samuel)
gól: 51. Seedorf, 76. Gilardino, 90. Kaká, ill. 17. Crespo, 22. Sztankovics, 47. Ibrahimovic, 68. Materazzi
kiállítva: 68. Materazzi (Inter)

Labdabirtoklás (%): 63:37
Kaput eltaláló lövések: 14:8
Kaput elkerülő lövések: 5:1
Blokkolt lövések: 11:2
Szögletarány: 13:0
Szabálytalanságok: 26:26
Lesek: 3:2

*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább