A Milan-talány

A Milan-talány

, focitipp.hu

Olaszország, 11. forduló

A Milan legutóbbi három hazai bajnokiját elveszítette, amire negyven éve nem volt példa. Ezúttal a Roma vitt el három pontot a San Siróból, a duplázó Francesco Totti pedig hosszú hónapok után magára talált.



Milan: már mínusz húsz

Milánóban igazi derbit rendeztek szombat este: a Milan a Romát fogadta. A hazaiak számára nagy tétje volt a mérkőzésnek, hiszen a forduló előtt a listavezető Inter-Palermo párossal szembeni hátrányuk már tizenhét pontra nőtt. A meccs végére ebből húsz lett, vagyis a Rossonerók lassan már annak is örülhetnek, ha a szezon végén BL-selejtezőt érő helyet csípnek el a bajnokságban. A Milan-futball most is magas színvonalú volt, de a frissesség és a határozottság hetek óta hiányzik Pirlóék játékából. A Roma ellen a szerencsével is hadilábon álltak: Seedorf és Oliveira csak a felső lécet döngette meg, a helyzetek pedig kimaradtak.

Roma: győzelem húsz év után

A Roma egyébként legutóbb 1986 márciusában győzött a Milan ellen a San Siróban: akkor Pruzzo gólja hozott két pontot a rómaiak konyhájára. Igaz, 1987 decemberében is született egy római győzelem, de akkor zöld asztalnál kapták a győzelmet a farkasok, miután a hazai szurkolók Milan-vezetésnél megdobták Tancredi kapust. A Milan viszont több negatív rekordot is megdöntött: negyven éve nem fordult elő a csapattal, hogy sorozatban három hazai bajnoki mérkőzést is elveszítsen; de arra sem lehetnek büszkék, hogy legutóbbi öt bajnokijukból négyszer vesztesként hagyták el a pályát.

Totti a fedélzeten

A rómaiaknál viszont megtörtént végre a nagy feltámadás. Francesco Totti lassan már fél éve felépült a bokasérüléséből, de egészen mostanáig csak kereste önmagát. A Milan ellen azonban olyannyira megtalálta, hogy két szenzációs góllal és számtalan parádés megoldással jelezte: még mindig ő az olasz futball egyik legnagyobb egyénisége. Az olaszok kapitánya, Roberto Donadoni is árgus szemekkel nézte a meccset, ugyanis a törökök elleni barátságos mérkőzésre készülő keretbe két újoncot is behívott a meccsen parádézók közül. Milánói oldalról az egyenlítő gólt majd' harminc méterről belövő Christian Brocchi; a rómaiaktól pedig a minden eldöntő találat előtt akrobatikus mozdulattal indító Alberto Aquilani került be a Squadra Azzurrába.

Élen a Palermo

Ismét átvette a vezetést a tabellán a Palermo. Nincs azonban ebben semmi meglepő, legalábbis azok számára, akik hétről hétre figyelik a rózsaszínek meccseit. A Palermo imponáló játékkal nyerte a Milan és a Fiorentina elleni rangadóját, a Torinót pedig egyenesen kiütötte. A vendégeknél játszó Rosina rúgott ugyan két zúgó kapufát (Fontana kapus mindkétszer besegített), de a más fordulatszámon pörgő Palermo akár hét-nyolc gólt is lőhetett volna. A Palermo ezzel megszerezte kilencedik bajnoki győzelmét, sorozatban az ötödiket. A nagy rivális Inter tizenhetedik parmai fellépésén megszerezte második győzelmét: Mancini csapatát ismét Julio Cruz mentette meg az utolsó utáni pillanatban. Az Inter és a Palermo így továbbra is holtversenyben áll a táblázat élén, de a szicíliaiak gólaránya jelenleg jobb, mint a milánóiaké.

Del Piero megsérült

A másodosztály 11. fordulójában újabb győzelmet szerzett a Juventus, amely ezúttal a Pescara ellen nyert 2:0-ra Pavel Nedved duplájával. Rossz hír a Juve szurkolóinak, hogy Alessandro Del Piero combsérülést szenvedett. A tabellát a Piacenza vezeti 22 ponttal, a második helyen a 21 pontos Genoa áll, a Zebrák pillanatnyilag a harmadik helyezettek 20 ponttal.

(ktn.focitipp.szicília)

A Serie A állása >>>

Cikkeink a fordulókról
A Milan kiszállt? (10. forduló) >>>
A Roma egy Ferrarival nyert (9. forduló) >>>
Rohamléptekkel halad a Reggina (8. forduló) >>>
Bajnokesélyes szicíliaiak (7. forduló) >>>
Sztankovics, a megmentő (6. forduló) >>>
Római diadalok (5. forduló) >>>
Négyessel az élre (4. forduló) >>>
Szicília: napfény, tengerpart, futball (3. forduló) >>>
Beragadtak a büntetettek (2. forduló) >>>
Vereség mesterhármassal (1. forduló) >>>

Cikkeink a mérkőzésekről
Gólváltás a hajrában (Fiorentina-Palermo 2:3) >>>
Milánói mágusok (Milan-Inter 3:4) >>>
Az első palermói győzelem 1932 óta (Milan-Palermo 0:2) >>>
Elefánt a porcelánboltban (Catania-Messina 2:2) >>>
Kiváló csatárdebütálások (Milan-Lazio 2:1) >>>
Maradt a mínusz 19 pont (Fiorentina-Inter 2:3) >>>



Serie A, 11. forduló

2006- november 11-12.

Fiorentina-Atalanta 3:1
Artemio Franchi, 30 337 néző
Fiorentina: Frey - Ujfalusi, Kroldrup (13. Gamberini), Dainelli - Pasqual, Montolivo, Liverani (90. Pazienza), Donadel, Jörgensen (44. Reginaldo) - Pazzini, Mutu
Atalanta: Calderoni - Bellini (49. Adriano), Rivalta, Loria, Ariatti - Ferreira Pinto, Migliaccio, Donati, Tissone (76. Abeijon) - Doni, Ventola (71. Soncin)
gól: 27. Mutu, 46., 49. Pazzini, ill. 26. Migliaccio

AC Milan-AS Roma 1:2
San Siro, 55 322 néző
Milan: Dida - Simic, Nesta, Maldini, Jankulovski - Brocchi, Pirlo, Seedorf, Kaka - Gilardino (63. Inzaghi), Oliveira (76. Borriello)
Roma: Doni - Panucci, Mexes (77. Ferrari), Chivu, Tonetto - Pizarro, De Rossi, Taddei, Perrotta (61. Aquilani), Mancini (87. Cassetti) - Totti
gól: 56. Brocchi, ill. 7., 83. Totti

Catania-Livorno 3:2
Angelo Massimino, 17 976 néző
Catania: Pantanelli - Minelli, Stovini, Vargas, Sardo - Baiocco, Edusei (69. Biso), Caserta, Colucci (88. Del Core) - Spinesi, Corona
Livorno: Amelia - Grandoni, Galante, Kuffour, Pasquale - Pfertzel (61. Prates), Morrone, Passoni, Vigiani - Paulinho (61. Danilevicius), Bakayoko
gól: 35. Spinesi, 61. Caserta, 90. Corona, ill. 45+3. Bakayoko, 60. Paulinho

Siena-Reggina 0:1
Artemio Franchi, 6219 néző
Siena: Manninger - Negro, Gastaldello, Rinaudo, Molinaro - D'Aversa, Antonini (72. Chiesa), Vergassola, Cozza (45. Candela) - Bogdani, Frick (62. Corvia)
Reggina: Pelizzoli - Lanzaro, Lucarelli, Aronica, Modesto - Mesto (85. Giosa), Tognozzi, Amerini, Tedesco - Leon (82. Missiroli), Bianchi (90. Rios)
gól: 70. (11-es) Bianchi

SS Lazio-Udinese 5:0
Stadio Olimpico, 21 356 néző
Lazio: Peruzzi - Oddo, Stendardo, Siviglia, Zauri - Mutarelli, Ledesma, Mauri (90. Makinwa), Firmani (80. Baronio) - Pandev (69. Foggia), Rocchi
Udinese: De Sanctis - Motta (39. Barreto), Coda, Zapata, Da Silva - Zenoni, Obodo (66. Montiel), Pinzi, D'Agostino - Iaquinta, Asamoah Gyan (66. De Martino)
gól: 32., 82. Rocchi, 40., 73., 78. Mauri
kiállítva: 79. Da Silva (Udinese)

Palermo-AC Torino 3:0
Renzo Barbera, 26 642 néző
Palermo: Fontana - Zaccardo, Biava (73. Dellafiore), Barzagli, Cassani - Guana, Corini (63. Tedesco), Simplicio, Bresciano - Di Michelle (80. Brienza), Amauri
Torino: Abbiati - Di Loreto, Brevi (77. Abbruscato), Cioffi, Comotto - Pancaro (67. Balestri), Barone, De Ascentis (83. Gallo), Fiore - Rosina, Stellone
gól: 43. Corini, 68. Di Michelle, 78. Amauri

Messina-Cagliari 2:2
Giovanni Celeste, 2417 néző
Messina: Storari - Iuliano, Morello, Parisi, Laveccchia - Reyes (81. Ogasawara), Cordova, De Vezze, Masiello - Floccari (63. Iliev), Rigano
Cagliari: Chimenti - Ferri, Lopez, Bianco, Agostini - Biondini (85. Cocco), Conti, Colucci (46. Budel), Capone (46. Langella) - Pepe, Esposito
gól: 35. Cordova, 63. Rigano, ill. 53. Esposito, 92. Conti

Sampdoria-Chievo 3:0
Luigi Ferraris, 17 415 néző
Samp: Berti - Zenoni, Sala, Falcone (53. Accardi), Maggio - Pieri, Volpi, Palombo, Franceschini - Quagliarella (82. Delvecchio), Bonazzoli (72. Bazzani)
Chievo: Sicignano - Malago, Mandelii, D'Anna, Lanna - Mantovani (33. Kosowski), Sammarco, Marcolini, Giunti - Obinna, Cossato
gól: 18. Bonazzoli, 27., 34. Quagliarella
kiállítva: 49. Cossato (Chievo)

Ascoli-Empoli 0:1
Cino E Lullo Del Duca, 5736 néző
Ascoli: Pagliuca - Nastase, Pecorari, Cudini, Lukovic (46. Guberti) - Pesce, Zanetti, Galloppa, Fini (50. Perrulli) - Paolucci (72. Delvecchio), Bjelanovic
Empoli: Balli - Raggi, Vanigli, Marzoratti, Lucchini - Moro, Marianini, Buscé, Vanucchi - Matteini (58. Pozzi), Saudati (86. Ascoli)
gól: 7. Buscé

AC Parma-Internazionale 1:2
Ennio Tardini, 20 488 néző
Parma: Bucci (67. De Lucia) - Bocchetti, Coly, Paci, Contini - Ciaramitaro, Grella, Pisanu (82. Gasbarroni), Morfeo - Budan (76. Couto), Muslimovic
Inter: Julio Cesar - Maicon, Cordoba, Materazzi, Grosso (88. Gonzalez) - Zanetti, Vieira, Dacourt, Figo (74. Solari) - Ibrahimovic, Crespo (63. Cruz)
gól: 26. Budan, ill. 15. Ibrahimovic, 92. Cruz
kiállítva: 92. Ibrahimovic (Inter)



*****

További cikkek a rovatban

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

, Kiss Tibor Noé

Conte, Simeone és az NB I-es nyilatkozatok

Nem mondhatni, hogy a BL csoportkörének utolsó fordulójában túl nagy izgalmakat kellett volna átélniük a szurkolóknak. A PSG megőrizte a csoport első helyét, a Roma megelőzte a Chelsea-t, kiesett az Atlético. Kábé ennyi.

Tovább

Prémium párizsi

, Kiss Tibor Noé

Prémium párizsi

Fiatal futballsztárok repítik a PSG-t, bekövetkezik a generációváltás az európai topfutballban?

Tovább

Angol gólokban tobzódunk

, Kiss Tibor Noé

Angol gólokban tobzódunk

Megint az angolok… A Manchester City a bombaformában lévő Napolinak rúgott négy gólt idegenben, a Tottenham futballsulit tartott a BL-címvédő Real Madridnak.

Tovább

Kékre verték Rómában a kékeket

, Kiss Tibor Noé

Kékre verték Rómában a kékeket

A Bayern München és a PSG biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között a Bajnokok Ligájában, de szinte biztosan továbblép majd a Roma, a Chelsea, a Manchester United és a Barcelona is.

Tovább

Újhullámos olasz klubfoci

, Kiss Tibor Noé

Újhullámos olasz klubfoci

Az idei szezon eddigi legjobb BL-meccsét játszották Londonban: Chelsea–Roma 3:3. Gólzápor két olasz edzővel a kispadon!

Tovább

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

, Kiss Tibor Noé

Guardiola egyik legnagyobb győzelme?

Újra az angolok voltak a főszereplők a Bajnokok Ligájában: rangadót nyert a Manchester City, idegenben állította be a BL-rekordot a Liverpool, a címvédő otthonából rabolt pontot a Tottenham.

Tovább

Totális német futballblama

, Kiss Tibor Noé

Totális német futballblama

A héten mind a hat német csapat veszített a nemzetközi kupaporondon. A legnagyobb bukás a Bayern Münchené, Ancelottit menesztették.

Tovább

Isztambulban a füldugó sem segített

, Kiss Tibor Noé

Isztambulban a füldugó sem segített

A lipcsei játékosok nem bírták a fülsiketítő zajt Isztambulban, könnyen nyert odahaza a Napoli és a Sevilla, Cristiano Ronaldo örök.

Tovább

Az ember, aki fut

, Somos Ákos

Az ember, aki fut

A képzés lehet akármilyen licenszes, akárhány műfüves pályán zajló és akárhány milliárd TAO-ból megfinanszírozott. Egyetlen gyönyörűen megtervezett, jó elgondoláson alapuló és rendszerben gondolkodó elmélet sem "csinál" olyan focistákat, mint Vardy, aki azt az egyet képviseli, ami nélkül semmit sem…

Tovább

Majdnem le lettünk

, Kiss L. László

Majdnem le lettünk

Csütörtök este megnéztem az Arsenal hazai meccsét a Köln ellen. Ötven percig azt gondoltam, nem kellett volna, mert annál, amit láttam, pontosabban, amit a gépből olykor kínos óvatossággal fölpillantva észleltem, még a dolgozatjavítás is gyümölcsözőbb.

Tovább