Nagygéci Kovács József  Nagygéci Kovács József

MEGYEI KALANDOZÁSOK

 

 

1. rész: Alapok

 

Vonjunk vagy ne vonjunk le messzemenő következtetéseket? Ráadásul ilyen kicsiségből. Apróság ez, ilyenek miatt kár posztot írni, vagy mégis, tegyük csak szóvá, mert minden az alapoknál kezdődik. Utóbbi következik:

 

Grassroots C-tanfolyam (edzőképző) indul a Somogyi LASZ szervezésében „a gyerekekkel foglalkozók, illetve a tömegsport területén működők számára”. (Országszerte sok ilyen indul, nekem annak idején nagy élmény volt részt venni, remek sportembereket és elkötelezett szakembereket ismertem meg, sokat tanultam, azokból élek, de „ezt megírom még pontosabban is”.) A jelentkezési lapon, a kép által idézett részen látható egy zárójeles felkiáltójellel ellátott utasítás. Eszerint az első számú jelentkezési feltétel a „pontosan” kitöltött jelentkezés. Ez az alap.

 

Nyilván nem véletlenül lett kiemelve, felkiáltójelezve. Mert a gyerekek, a tömegsportbázis megérdemli a pontos, precíz szakmai törődést. A megyei kisgyerek, máshogyan, igaz, de ugyanannyira fontos, mint az akadémiák, a „felsőbb osztályok” gyereke. Ez a zárójeles felkiáltójel figyelmeztető jel. Minden szinten pontosnak lenni. Ez az alap. Messzemenő következtetést le nem vonok, de (és elsősorban a magam számára) megjegyzem. Alapom, origóm, vezérlő csillagom lett ez a figy.jel. Ehhez mérem majd a szezon során megye1-es kalandozásaim sikerét.

 

(Folyt. köv.)

 

További posztok