Kukorelly Endre  Kukorelly Endre

NYUGI, DAGI, NEM CSAK A FOCI VAN A VILÁGON

 

 

Egyszer kivitt magával apukám az Üllői útra, ez sok mindent beigazított nálam. Komoly, könnyű, nehéz, vidám. Álltunk a tömött villamos peronján. Fogantyú, bőrből, nem értem föl. Apám kapaszkodott a fogantyúba, én belé. De nem kellett kapaszkodni, zsúfolt volt a kocsi. Utca, lelátók, szív, minden zsúfolásig tele volt. Hat voltam, vagy hét. Ötvenes évek vége. Lódenkabátos, rosszul öltözött, szotyizó és cigiző, izgatott férfikórus.

 

2016. november 24. reggel, a PSG–Arsenal (2:2) és a Gyirmót–Újpest (1:2) megy, Sport2 és M4. Kapcsolgatok. Mind a két meccsen esett gól megpattant lövésből. November 24. este a MU–Feyenoord élőben és a Vasas–Fradi ismétlés, most is kapcsolgatok, ezeket nem néztem végig. Futball.

 

November 29-én a bolíviai Lamia légitársaság gépe (Avro RJ85) a kolumbia Medellín repülőterére történő landolás előtt lezuhant. 71 ember meghalt. A Chapecoense nevű brazil futballcsapat játékosai és stábja. Három futballista, Alan Ruschel, Neto és Jakson Follmann túlélte. A Copa Sudamericana döntője első meccsére utaztak.

 

November 30., Csurgó, a Csokonai Gimnáziumban beszélgetés-felolvasás után vendéglátómmal, az igazgató Kovács József lelkésszel a város másik iskolája tornatermébe megyünk. A hétéves kisfia játszik. Csinos kis szerkóban vannak, hátukra írva: Csurgó. Az ellenfél játékosai mezére is az van írva, hogy Csurgó. Hat és 7 éves fiúk, hatalmas küzdelem, kikapunk, 0:5. Csurgó Csurgótól, nem vész. Kicsit vész. Kipirult arcú játékosok, csapatfotó előtt az edző eligazítja a lábakat a térdelő sorban. Nem az! Bal láb előre! Nem az a bal lábad, a másik lábad a bal lábad! 

További posztok