Baumstark Tibor  Baumstark Tibor

Hallottak már Riccardo Bocalonról? Nem? Pedig a csatár az elmúlt hét évben az Internazionale játékosa volt, hétfőn pedig csereként beállva szinte egyedül fordította meg az Olasz Kupa negyeddöntőjét.

 

Kellenek a tündérmesék a futballnak – az olyanok például, amilyet az Alessandria ír ebben a szezonban. A harmadosztályú kiscsapat augusztus eleje óta küzd az Olasz Kupában, de nem hiába, mert immár a Milan elleni elődöntőre készülhet. Az addig vezető úton kiejtette a csapat az első osztályú Palermót (még Balogh Norbert nélkül) és Genoát, legutóbb pedig a másodosztályú Speziát.

 

Már a negyeddöntő hajrájban jártunk, amikor Angelo Gregucci Alessandria edző (Roberto Mancini korábbi segítője) csettintett egyet, és a harmadik vonalban szereplő csapat (!) szerkezetet váltott: négy csatárral kezdett rohamozni. Meg is lett az eredménye, a csereként behozott Bocalon előbb lábbal egyenlített, majd a meccs sérülések miatti hosszabbításában a győzelmet érő gólt is befejelte.

 

A 26 éves Bocalonról épp az elmúlt nyáron mondott le végleg az Inter, előtte hét éven át hétszer adta őt kölcsön klub, de a játékjogát megtartotta annak ellenére, hogy a felnőtt együttesben egyszer sem lépett pályára. Hogy az Alessandria milyen jó vételt csinált vele, jelzi a szezonbéli 22 tétmeccsen szerzett 13 gólja. Arról nem is beszélve, ezek közül néhány milyen fontos pillanatban született.

 

Ha eddig nem ismerték Bocalont, most már érdemes lesz rá figyelni. Ha máshol nem, a Milan elleni kupaelődöntő két mérkőzésén feltétlenül. Március 1-én Bocalonnak egy harmadosztályú csapat tagjaként összejöhet az, ami nyolcévnyi milánói szolgálat alatt nem sikerült neki: pályára léphet tétmeccsen a San Siróban.

 

További posztok