Kiss Tibor Noé  Kiss Tibor Noé

MERTENS: HETI HETES!

 

 

Hosszú hetek óta szomorúan figyelem a Napoli vergődését. Milik sérülése óta a csapat totál szétesett, s bár október vége óta veretlen, a novemberi mérleg (és játék) igencsak kiábrándító volt (1 győzelem, 4 döntetlen). Maurizio Sarri egyre inkább csak egy túlkoros, kávéfüggő blöffölőnek tűnt. A délolasz Verebes Józsefnek, aki nem tudja eldönteni, hogy a formán kívül játszó Manolo Gabbiadinit vagy a 140 centi magas Dries Mertenset játszassa-e centerként. Más ötlete a 4-3-3-as felálláson kívül nemigen akadt, a 4-3-3 pedig épkézláb center nélkül működésképtelen. Kínos meccs kínos meccset követett, rossz volt nézni.

 

Aztán a csapat leverte az Intert (3:0), majd a Benficát (2:1), s ekkor már látszott, hogy valami megváltozott. Hol voltak már az önbizalomhiányos csatárok, a megzavarodott szélsők és a kötényhalmozó bekkek? Jött a Cagliari elleni 5:0, majd a mai brutális meccs, a Torino elleni 5:3. A hős egyértelműen Dries Mertens, aki az utolsó két meccsén hét gólt szerzett (ma négyet). A Torino elleni utolsó találata a maga módján költemény volt.

 

 

(Persze, mindennek nagy jelentősége nincs: a szombati rangadón a Juventus gépezete ledarálta a Romát, ahogy az aktuális riválisait az elmúlt években mindig, 1:0, hét pontos Juve-előny a tabellán, megint az övék lesz a bajnoki arany. S hogy mit várunk a Napolitól? Sokat: csattanós BL-tréfát a meghízott Real Madriddal szemben.)

További posztok