Máté Sándor  Máté Sándor

VITAMINHIÁNY

 

 

„B-vitamin van a babában, A-vitamin az anyában, P-vitamin a pusziban, A karotin meg ott lesz egy nyusziban?” – semmi kétség, bébi-metál fronton manapság az Alma együttes a király, kisgyermekes apukaként kívülről fújom az összes dalukat. A fentebb idézett strófák igazi megvilágosodásként hasítottak az agyamba, megoldást kínálva a Real-Málaga meccs kínzó dilemmáira.

 

Ez az! Ez itt a baj! Mármint a vitaminhiány. A három pontot bezsebeltük ugyan, a lélektani hullámvasúton le s föl száguldozó kapitányunk, Sergio Ramos ezúttal a hátán cipelte a csapatot. De az összkép továbbra sem üdvözítő. Mintha lappangó vírus szívná a társaság erejét, a beteg még nem dőlt ágynak, de nyilvánvaló, hogy felborult a vitaminháztartása.

 

CR7 a C-vitamin. Fájdalmasan szembeötlő zsenink szenvedése. Roninak egyetlen jó megoldása sem akadt, ordító helyzeteket puskázott el, de a közeli passzok is gondot okoztak neki.

 

G-vitamint van Gareth-ben, P-vitamin Pepében. Két alapember, akiknek hiányát akkor is megérzi a csapat, ha a cserepadon sem nyeretlen kétévesek ücsörögnek. T-vitamin a támadás, K-vitamin a kreativitás. A negyvenes veretlenségi széria után érezhetően szellemi fásultság vett erőt labdaművészeinken.

 

Közeleg a tavasz, ránk fér a vitaminpótlás. Almáék szerint „Életet ad, ha vitamin van bennünk!”

További posztok