Benedek Szabolcs  Benedek Szabolcs

MISSION IMPOSSIBLE: BEJUTNI AZ MTK-STADIONBA
 
 
 
Azt terveztem, hogy megírom benyomásaimat a tavaszi idényt nyitó MTK-Honvéd meccsről, valamint az Új Hidegkúti Nándor Stadionról. Aztán úgy alakult, hogy nem a mérkőzés hagyott bennem maradandó emléket. Az esetnek sajátos fényt ad az MLSZ e heti közvélemény-kutatása, amelyben egyebek mellett azt tudakolták, hogy vajon mit lehetne tenni azért, hogy többen járjanak magyar bajnoki meccsekre.
 
Interneten vettem jegyet, e-ticketet, print at home technikával, kifizettem, és kinyomtattam odahaza, abban a reményben, hogy ily módon megspórolom a sorban állást, és amíg a többiek az arcképes igazolványhoz kötött jegyvásárlással küzdenek, addig én fölzabálom a büfé zsíroskenyér-készletét. Naiv voltam. Az e-ticketet a stadion bejáratánál nem fogadták el. Hiába mutattam, hogy névre szól, és ott a vonalkód rajta, a biztonsági őrök azt mondták, hogy az interneten nyomtatott jegyet a pénztárban be kell váltanom egy úgymond rendes jegyre. Nekik ezt adták utasításba.
 
 
Miután tehát egymástól függetlenül két biztonsági őr is ugyanezt közölte, kénytelen voltam sorba állni az e-ticketemmel a jegypénztár előtt. Nem volt rövid menet, pláne, hogy egy nagyobb külföldi társaság is belépőt vásárolt, és a pénztárosnő negyedórán keresztül pötyögte be az útlevelekből a neveket a rendszerbe. Aztán amikor végre sorra kerültem, a hölgy tudatta velem, hogy nem kell az e-ticketemet másik belépőre váltani, ezzel be lehet menni, tegyek csak egy próbát a bejáratnál megint.
 
Itt ment föl bennem a pumpa. Pozitív fejlemény, hogy engedtek – tény és való: ingerült – kérésemnek, és pár perccel később egy úriember előjött a pénztárfülkék mögül, elkísért a biztonsági őrökhöz, majd rávette őket, hogy engedjenek be.
 
Az intermezzo 40 percet vett el az életemből, a meccs első negyedórájáról pedig lemaradtam. De persze úgy is lehet nézni, hogy másokhoz képest még jól is jártam, hiszen amikor eljöttem a pénztártól, majdnem a villamossínekig kígyózott a sor, miközben odabent – jócskán foghíjas szektorok előtt – már zajlott a mérkőzés.
 
Vajon hogyan zajlana a beléptetés komolyabb nézőszám esetén?
 
És hogy a végére azért visszakanyarodjunk a poszt eredeti céljához: értem én, hogy kvázi kényszermegoldás az a két bizonyos, oly sokat emlegetett fal a kapuk mögött, de ettől még az Új Hidegkúti Nándor Stadion leginkább egy tornateremre emlékeztet. Amúgy MTK-Honvéd 1-2 (0-0), gól: Lanzafame, Torghelle, Eppel (utóbbi kettő büntetőből).
 

További posztok