Kiss László  Kiss László

VÉGE. HAZUDJON MÁS!

 

 

Olvasom, hogy sokkal kevesebben járnak a magyar bajnoki meccsekre, mint amennyit a hivatalos adatokban olvashatunk. Először nem is értem. Kevesebben?

 

Aztán látva a 444.hu cikkét, és végignézve a meccseken készült fotókat a lelátókról, kénytelen vagyok belátni, hogy a hír igaz. Az MTK–Békéscsaba meccsen 506 néző volt – ezt a Focitipp adatbázisából is bárki kikeresheti, de most kiderült, hogy maximum 320 néző lehetett a találkozón.

 

Az 506 is olyan nevetségesen kevés, hogy már csak az a kérdés merül fel bennem, hogy kinek jut eszébe ennyire pitiáner módon felfelé hazudni a nézőszámokat? Ha a hülye olvasó 506-ot lát 320 helyett, akkor elhiszi, hogy legközelebb neki is a stadionban a helye?

 

Tíz éve dolgozom a Focitipp tabelláin manuálisan, mindenféle eredménytolvaj program helyett, kézzel írok be minden egyes adatot. Tévedések előfordultak eddig is, néhány eredmény rosszul került a rendszerbe, de olyan még nem történt, hogy az oldalunk tudatosan akarja az olvasókat megtéveszteni.

 

Úgyhogy a hétvégi fordulótól kezdve vége. Nem hazudok többet a magyar bajnokik nézőszámairól többet, és a stadionok neveit (Groupama Arena, aha!) sem tüntetem fel. Legalább ne hazudjunk, ha már igazat nem mondhatunk.

 

Addig is: nézzenek meg egy magyar bajnoki összefoglalót, abból az időből, amikor bajosan lehetett volna összeszámolni a nézőket a lelátón. CSEPELEN!

 

További posztok