Szabó Róbert Csaba  Szabó Róbert Csaba

MOURINHO TÚLOKOSKODTA

 

 

Mourinho megint túlokoskodta. Vagy a Roma múlt heti játékát akarta másolni a Chelsea ellen, vagy a Tottenham elleni szerencsés győzelem receptjét akarta újrahasznosítani. Igen ám, de ha megnézzük a Roma–Chelsea (3:0) mutatóit, láthatjuk, hogy a meccset labdatartásban 51 százalékban „domináló” londoniak tízszer lőttek kapura idegenben, ebből hatszor el is találták a célt. Más kérdés, hogy gól nem született belőle. A Roma is ugyanennyi alkalommal találta el a kaput, 12 kísérletből. Amiért mégis nyert, azt a nagyon agresszív, előretörő, kontrázós támadójátékuknak köszönhették.

 

Vasárnap ez egyáltalán nem volt igaz a ManUnited játékára. Mintha tojáshéjakon toporogtak volna, amikor labdát szereztek, óvatoskodás, hátrapasszolgatás, időhúzás (pl. De Gea hosszasan, körülményesen előkészített kirúgásai), támadójátékbeli tanácstalanság jellemezte a futballozásukat. A 88. percig összesen egy lövés találta el Courtois kapuját. A meccs végéig kettő. 2. Persze, mondhatjuk, a Stamford Bridge-en nehéz játszani vendégként, de hát akkor meg mire volt jó a sok magabiztos, nagyképű nyilatkozat Mourinho részéről? (Költői kérdés, nehogy belemenjünk.) Fellaini, aki lassan már csak kapus poszton nem játszott, úgy jött be csereként, hogy nem is nagyon érdekelte a taktikai fegyelem, ha kellett, hátul bénázott, ha kellett, elől veszélyeztetett. De legalább volt benne élet. Akart.

 

Persze, vasárnap a Chelsea sem remekelt, bár 18 kísérletből 8 eltalálta De Gea kapuját. De milyenek voltak ezek a lövések? Leginkább vérszegények. Leszámítva a 14 méteres fejesgólt, Morata és Bakayoko kísérleteit nem lehet komolyan venni. A szintén taktikázó, olykor alibiző Conte végül saját fegyverével verte meg Mourinhót: a védekezéssel, és egy viszonylag gyors kontrával. Mit mondjak, azért szerencséjük volt.

További posztok