Máté Gábor

Máté Gábor


1955-ben születtem, 1980-ban diplomáztam a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakán. A kaposvári Csiky Gergely Színházban eltöltött hét év után a budapesti Katona József Színházba szerződtem. Maximális sporttevékenységem kimerült két nap evezésben, alapozó időszakban – vízre nem kerültem. Soha nem futballoztam. Mikor iskolatársaim csapatot sorsoltak maguknak, mindig az utolsók között kerültem vagy az egyik vagy a másik csapatba. I​gyekeztem olyan helyet elfoglalni, amelyben a legkevesebbet ártottam az éppen nekem jutó alakulatnak. Egy árva cselt nem tudtam véghezvinni. Különösen a bedobásoknál jeleskedtem. Ellenben nagyon jól hallgattam Szepesi György közvetítéseit. A tokiói olimpiát egy kis rádión a paplan alatt kuksoltam végig, mind a 10 aranyérem a közreműködésemmel jött létre, a magyar himnuszt ugyanennyiszer zümmögtem végig az ágyban zsugorított vigyázzállásban. Amíg értékelhető volt a honi futball, bősz fradista voltam. Kedvenc csapatom a labdarúgásban a Barcelona. Az angol bajnokságban a Man.Utd-t néztem kedvtelve, míg Fellaini be nem került a kezdőbe. Ha van Gaal elmegy, visszatérek.

További posztok

A szerző cikkei

Nemzetközi

Krujf

, Máté Gábor

Krujf

Csütörtökön, 68 éves korában elhunyt Johan Cruyff, akinél néhány hónappal ezelőtt diagnosztizáltak tüdőrákot. A holland futball legendájára Máté Gábor emlékezett.

Tovább

Tovább

Legendák

Mondok egy nevet: Juhász István

, Máté Gábor

Mondok egy nevet: Juhász István

A feladat az, hogy írjunk egy nekünk kedves játékosról. Ráadásul úgy, hogy ha évek múlva olvassa valaki, akkor is érvényes legyen a szöveg. Akkor én visszanyúlok a múltba, hátha érvényes lesz ez most ebben a jelenben, pedig az egész olyan régen volt, hogy én is alig emlékszem…

Tovább

Tovább